Де і як знімати житло для сімейного літнього відпочинку біля моря?

Багатьом, напевно, знайома ситуація, коли організація дитячого літнього відпочинку перетворюється на справжню проблему. Батьки працюють, бабусі в селі немає, дача теж відсутня. Що ж робити в цій ситуації? Можна розглянути такий варіант відпочинку, як тривалу відпустку біля моря. І якщо батьки не можуть надовго відправитися туди, це можна зробити під керівництвом дідусів і бабусь. Діти зможуть добре відпочити, подихати морським повітрям. А мама з татом, при бажанні, зможуть приєднатися до них під час своєї відпустки хоча б на пару тижнів.

Щоб організувати такий відпочинок, потрібно знайти і орендувати відповідне житло: дачу, будинок, квартиру хоча б на місяць-другий, залежно від бажання і фінансових можливостей. Як зробити це правильно і при цьому не розоритися?

Оренда житла на літо: прогнози і ціни

Те, що знімати житло на літо в приморських містах на півдні вигідніше заздалегідь, очевидно. Про це свідчить статистика і інформація, представлена ​​на сайтах нерухомості, що займаються орендою житла. Зрозуміло, ці дані усереднені. І в кожному конкретному випадку вартість оренди буде залежати від дуже багатьох чинників. Таких як розташування житла, вид з вікна, стан житла, період і час оренди.

Оперуючи цими загальними даними, легко виявити деякі закономірності. Наприклад, час, коли ставки за місячну оренду житла досягають найвищої точки, а коли опускаються до мінімуму.

Якщо брати зону чорноморського узбережжя, то в грудні і січні ціни досягають своєї нижчої точки і тримаються на цьому рівні якийсь час. Але вже з березня-квітня вони спрямовуються вгору. Втім, в цей час ще можна знайти непогані і недорогі варіанти. А вже з настанням літнього сезону, особливо в травні-червні, місячна оренда в південних містах досягає свого піку. І це найбільш невідповідний час для знімання житла. Дешеві варіанти знайти дуже складно.

Помітно дешевшає плата за орендоване житло вже в серпні. А у вересні ціни стають ще більш комфортнішими і приємнішими.

Яке житло краще орендувати відпочинку з дітьми біля моря?

1. Готель. Очевидно, що тривале проживання в готелі, а особливо з дітьми - не найкращий варіант. Так, в хороших номерах зі щоденним прибиранням, сніданками та обідами зручно і комфортно, можна відпочити від побутових питань, до того ж безпечно (контроль доступу і сучасні системи охорони - це певний рівень безпеки).

Але якщо відпочинок планується на термін більше одного-двох тижнів, виходить дорого і не всім по кишені. До того ж, маленькі діти люблять, в тому числі і під час подорожей, їсти свою улюблену звичну їжу, а не те, що готують в готелі. Значить, для них краще готувати самостійно. А це простіше робити там, де для цього є умови.
 
2. Приватний сектор. Непогана ідея - зупинитися на відпочинок в приватному будинку, яких в сезон в кожному курортному місті безліч. Тим більше, якщо кімната обладнана всім необхідним і є хороший зелений дворик. До речі, відмінний чудовим варіантом є вілла на березі Кароліно-Бугаз Villa SeaZone, тут все сприяє для комфортного затишного відпочинку в колі сім’ї, чи в дружній компанії. 

Мінуси найму кімнати в загальному великому будинку - проживання в кімнатах по сусідству різних відпочиваючих, яким деколи хочеться повеселитися і пошуміти. А це не дуже добре для дітей, оскільки їм і під час відпочинку бажано дотримуватися режиму. Та й кухня зазвичай в цьому випадку одна весь будинок.

Якщо вже зупинятися в приватному будинку, то краще, якщо він буде нехай і невеликий, але все-таки розрахований на проживання однієї сім’ї.

3. Квартира. Зняти квартиру - найбільш зручний варіант, особливо, якщо передбачається відпочинок з маленькими дітьми. Переваги очевидні:

- Відсутність господарів і великі можливості за менші гроші (по площі квартира майже завжди більше стандартного готельного номера за рахунок кухні, вбиральні, технічних приміщень).

- Є все, що потрібно для звичного комфортного життя: кухня з можливістю приготувати гарячі обіди, туалет, ванна.

- Зняти номер в готелі (особливо, якщо ви подорожуєте великою родиною з дітьми) завжди дорожче. 4-5 чоловік можуть легко розміститися, наприклад, в двокімнатній квартирі. У той час як в готелі для такої компанії доведеться зняти кілька номерів.

- Можна впливати на вартість оренди. При укладанні договору на тривалий термін (більш ніж на 3 доби) можна розраховувати на певні знижки: ціна іноді залежить від терміну оренди.

Зрозуміло, крім плюсів, можливі хоч і невеликі, але все-таки ризики:

- Бронюючи квартиру самостійно або через неперевірені сайти можна отримати не те, що було обіцяно: неякісні послуги, невідповідні умови проживання, проблеми з побутовою технікою. І навіть може виявитися, що орендована вами квартира вже комусь здана, не здається або зовсім не існує за вказаною адресою.

- Перед укладенням договору оренди квартиру потрібно як слід оглянути, а договір уважно вивчити і дочитати до останньої літери (іноді потенційному наймачеві підсовують замість договору про найм житла договір про надання інформаційних послуг, не гарантує проживання).

- Заставу (якщо вона передбачається) після закінчення терміну оренди зобов’язані вам повернути по розписці, яку орендодавець зобов’язаний надати наймачеві в якості гарантії, що гроші будуть повернуті, якщо під час оренди майна власника квартири не буде завдано якоїсь шкоди. Такий запобіжний захід - звичайна практика, це мотивує орендаря ставитися до майна дбайливо.