Догляд за телевізором - поради фахівців

Без сумнівів, жодна сучасна сім'я не обходиться в побуті без телевізора, за допомогою якого ви можете дивитися свої улюблені передачі і фільми. Однак з часом пилюка та інші забруднення можуть привести до поломки. Тому важливо періодично проводити профілактичні роботи, і загалом дотримуватися певних правил по догляду за цим пристроєм.

Неправильна експлуатація телевізора часто стає причиною виходу з ладу. Якщо це сталося, зверніться до професіоналів сервісного центру Іф Сервіс, які виконають ремонт телевізорів в Івано-Франківську, причому будь-якого типу (кінескоп, LCD, LED, плазма) і виробника. За необхідності майстри виїжджають на будинок до клієнтів, де проводять діагностику, локалізують проблемну зону, потім ремонтують. Якщо для ремонту потрібні деталі, то вони поставляються з власного складу запчастин. На всі роботи надається гарантія 3 місяці.

Загальні рекомендації

Якщо внаслідок неправильного використання (або інших причин) техніка вийшла з ладу, звертайтеся за професійною допомогою.  Але краще дотримуватися правил експлуатації, щоб ремонтувати пристрій доводилося якомога рідше:

- не знімати задню панель. Апаратна частина приховує всі технічні елементи, здатні завдати шкоди людині. Знімати задню панель не рекомендується з метою безпеки.

- не ремонтувати прилади самостійно. Якщо поломка несерйозна, на її усунення майстру потрібно буквально кілька хвилин. Але втручання дилетанта призводить до збільшення вартості ремонту.

- витирати пил. Навіть виконуючи прибирання щодня, пилюка збирається всередині приладу. Раз на рік рекомендується викликати майстра, щоб той проводив професійне чищення.

- підключати спеціальні пристосування, що регулюють напругу в мережі. Вони контролюють даний параметр, захищаючи дорогі компоненти від стрибків напруги і негативних наслідків.

- виключити можливість потрапляння вологи. Не можна ставити поруч вазу з квітами або витирати поверхню мокрою ганчіркою.

- покидаючи надовго домівку, вимикайте ТВ з розетки. При відключенні з пульта техніка вимикається не повністю. Деякі складові апаратної частини залишаються під напругою, тільки від’єднання від мережі може їх врятувати в разі стрибків.

- кожен світовий виробник, такий як LG, Samsung, Philips, Sony і т.д., завжди докладає до пристрою інструкцію по експлуатації. Використовуйте цей посібник, щоб максимально продовжити термін служби, витрачати на ремонт або обслуговування по мінімуму.

Як бути з екраном?

Дисплеї сучасних телевізорів заслуговують на особливу увагу. Засобів по догляду - достатньо:

- спеціальні сухі серветки. Вони виготовляються без ворсу, щоб додатково не засмічувати. Краще віддавати перевагу серветкам з мікрофібри - тканини, яка ідеально справляється з очищенням. Звичайні ганчірки залишають неприємні білі сліди, від яких складно позбуватися згодом.

- ганчірки з наповнювачами. Всередині є спеціальний склад, який крім очищення залишає на поверхні екрану захисну плівку. Важливо, щоб в складі цього гелю не було спирту, тому уважно прочитайте склад.

- аерозолі, гелі або піни. Піни менш ефективні, але вони дешевші.

Не варто лякатися занадто високою вартістю продукції по догляду за екраном. Навіть невеликої ємності вам вистачить на рік постійного використання.

Підручні засоби

Коли немає можливості купити спеціалізовані рідини, можна скористатися підручними предметами. Для екрану будуть потрібні дві ганчірки: суха / злегка волога. Обидві повинні бути фланелевими, ідеально чистими.

В якості миючого можна використовувати слабкий розчин дитячого мила. Не допускається застосування соди, хлорки. Ганчірку просочують милом, дають злегка просохнути до напіввологого стану. Потім стирають пил, інші забруднення з поверхні. Після використовують суху фланель, щоб усунути мильні розводи, насухо протерти дисплей. Тільки після того, як ви переконалися, що він повністю сухий, можна включати пристрій.