Основні переваги сходів на металевому каркасі

Сходи з металу, або як їх ще називають, сходи на металокаркасі, це один з дуже цікавих варіантів рішення для організації міжповерхових сходів. Вони привабливі своєю надійністю і практичністю. Об'єднання всіх цих якостей робить виготовлення сходів з металу все більш популярним серед приватних забудовників.

Сучасні дизайнери вдихнули нове життя в металеві сходи. По посиланню металлические каркасы лестниц в Одессе ви можете оцінити чудові роботи майстрів компанії “Мастерская Лестница Я”. Акуратна конструкція цих сходів дозволяє прикрашати вишукані і строгі інтер’єри в різних стилях. Квартира, будинок, офіс, спорткомплекси і торгові центри, адміністративні будівлі та офісні центри - скрізь можна зустріти ці сходи з металу, служать вони довго, надійно і заслуговують тільки найкращих відгуків. 

У цій статті ми розповімо про основні переваги металевих сходів. Відразу наголосимо, переваг більше, ніж ті, буде йти мова, але серед них хотілось би виділити чотири основних. Отже!

Металокаркас довговічніший за дерево

Не секрет, що дерево через багато років має властивість розсихатися. На ньому з’являються тріщини. Навряд-чи це призведе до повного виходу з ладу сходів. Ні, вони не зламаються навпіл і не розваляться у вас під ногами, але втратить первісну естетику і, звичайно ж, почнуть скрипіти.

Звичайно це твердження справедливо не для всіх дерев’яних сходів. У нас вистачає висококласних майстрів, які спроектують і виготовлять на замовлення сходи з дуба, ясена, бука дуже гідної якості. Такі сходи не заскрипить і не захитаються і через десять років. Але, як ви розумієте, послуги таких майстрів доступні зовсім не для багатьох. І ціна таких сходів буде значно вищою, ніж ціна на металеві аналоги.

Скрипу - ні!

Скрипи - це справжній камінь спотикання, головний біль і страшний сон багатьох власників будинків і дворівневих квартир. Найпростіший і економічний спосіб уникнути скрипів - замовити сходи на металевому каркасі. Скрип в сходах виникає при сполученні між собою дерев’яних конструкцій. Під динамічним навантаженням, що виникає при ходьбі, сходи починають рухатися. Рух і прогинання може бути навіть не помітно для ока, але достатнім для того, щоб один дерев’яний елемент потерся об інший елемент з характерним скреготливим звуком. При цьому джерело звуку не обов’язково буде в місці тиску на щабель. Можна наступити спочатку, а заскрипить в середині або навіть в парі місць.

У металевих же сходах такі недоліки виключені. У цій конструкції дерево не стикається з деревом. А в місцях з’єднання сходи з металом, зазвичай ставлять спеціальні прокладки, або ставлять ступені на спеціальні нейлонові дюбелі, які виключають тертя.

Сходи на металевому каркасі мають підвищену ремонтопридатність.

З чим це пов’язано? Пов’язано це з тим, що немає нічого простішого, ніж замінити всього лише одну ступінь, що вийшла з ладу. Зняв щабель, поставив новий! У переважній більшості випадків цього цілком достатньо.

Конструкція дерев’яних сходів не завжди дозволяє поміняти щабель таким чином. Більш того, якщо з ладу виходить несуча тятива, то неминуче доведеться розібрати всю конструкцію. Ймовірність виходу з ладу несучої тятиви металевих сходів зводиться до нуля. Звичайно, якщо у вашому будинку не проживає носоріг.

Вишукана естетика

Сходи на металевому каркасі можна вписати в будь-який інтер’єр від класичного до хай-тек. Це пов’язано з тим, що варіантів виготовлення такого каркаса незліченна безліч: модульний косоур, монокосоур, прямий косоур, ламаний косоур, тятиви з листової сталі. Пофарбувати? Так в будь-який колір, хоч в рожевий! Безліч конфігурацій перил: ковані, нержавіючі, інтер’єрні. І це тільки самий мінімум того, що можна зробити з комбінації металу і дерева.

Отож, що ми з’ясували: сходи на металевому каркасі довговічні, практичні, невибагливі в обслуговуванні та ремонті, не скрипить (при грамотному виготовленні і монтажі) і вписуються в будь-який інтер’єр. Чи не ці якості ви шукали, коли вивчали безліч статей та інформації про сходи? Теорія вивчена. Залишилася справа за малим: випробувати справу на практиці.