Built Robotics представив автономний безпілотний міні-навантажувач

Стартап з США представив прототип безпілотного екскаватора, який являє собою модифікований міні-навантажувач, обладнаний камерами, далекоміром і GPS-приймачем, які дозволяють йому працювати без оператора

Built Robotics оснастила навантажувач BobCat системою автономного управління та модифікувала його функції. Автономна робота безпілотника забезпечується доопрацьованою версією оптичного далекоміра LIDAR. Його відрізняє націленість на роботу в умовах сильних вібрацій і ударів. Автономна система «розумного» екскаватора вміє розпізнавати людей, що знаходяться на шляху його руху.

Поки невідомо, чи буде творіння Built Robotics поставлено в широке серійне виробництво і за якою ціною його можна придбати. А тим часом на сайті https://selini-bulava.com можна вигідно замовити сучасні ефективні навантажувачі, а також іншу надійну будівельну і складську техніку.

Продуктивність праці у безпілотника приблизно така ж, як у команди з кількох людей. При цьому він не схильний до втоми і травм, тому може працювати без перерв. «Розумний» екскаватор може самостійно переміщатися по будівельному майданчику і рити котловани заданого розміру. Для оцінки виконаного обсягу робіт використовуються лазери.

Варто зазначити, що після того, як Built Robotics представила повністю автономний гусеничний міні-навантажувач і продемонструвала, що машина може самостійно працювати на будівельних майданчиках, будівельні фірми почали звертатися до розробників з питанням, як технології компанії можуть полегшити їхнє життя.

Засновник і генеральний директор компанії Ноа Рідлі-Кемпбелл розповів, що інтерес прийшов в якості природної точки розвитку для компанії. Отримавши більше грошей від інвесторів, стартап з Сан-Франциско почав роботу по розробці своєї технології для великих землерийних машин, яка є відповіддю на зростаючу нестачу кваліфікованих операторів обладнання в США. В результаті на світ з’явилися системи, що забезпечують повну автономність бульдозерів і екскаваторів.

Глава Built Robotics заявив, що метою його компанії є розробка важкого обладнання, яке може виконувати прості завдання при землерийних роботах, звільняючи досвідчених операторів для більш складних процесів на будівельному майданчику. «У нас зараз випробувальний парк, що складається з восьми машин. Найближчим часом він виросте до десяти», - заявив генеральний директор компанії Built Robotics Ноа Рідлі-Кемпбелл.

Примітно, що випробувальний парк Built Robotics складаються з різних моделей будівельної техніки різних компаній. Замість того, щоб співпрацювати з одним виробником важкої техніки або намагатися розробити власні машини, компанія планує систему, яка може перетворити практично будь-який гусеничний міні-навантажувач, бульдозер або екскаватор в робота для земляних робіт.