Що таке парсинг, і як працює ця технологія

Як простежити постійно мінливий курс валют, зміну погодних умов, яким чином перевірити текст на унікальність, як швидко зібрати технічну інформацію для тисячі найменувань товарів в інтернет магазині - все це дозволить виконати спеціальна технологія, яка називається парсинг сайтів.

Принцип дії парсинга

Трудомістку роботу зі збору інформації можна і потрібно автоматизувати. Для цього і використовується парсинг. Парсинг сайтів - це швидка обробка інформації в світовій мережі за заданим алгоритмом. Дії, що виконуються програмою, задаються спеціальним рядком, званим регулярним виразом. Що розробник прописав в так званій масці, то і виконає парсер.

Програма створюється за допомогою мови програмування, наприклад PHP, додатково необхідно знати мову HTML, яка знайома творцям сайтів. Взагалі, тут використовуються різні мови програмування для роботи в інтернеті.

Проте написання парсеру самому вимагає певних навичок, тому далеко не кожному програмісту під силу. На допомогу приходять спеціалізовані сервіси, для прикладу тут https://parsing.center/ru/services-parsing-sites/ можна замовити якісний парсинг сайтів.

Алгоритм роботи парсинга

1. Пошук інтернет сторінки з потрібною інформацією.

2. Витяг тексту згідно алгоритму, прописаного з командного рядка.

3. Формування тексту, включаючи аналіз контенту, відсів непридатного матеріалу, збереження сторінки.

4. Перехід на інші веб-сторінки для подальшого збору даних.

Які цілі переслідуються при використанні парсинга

1. Швидкий автоматизовананий пошук інформації з формуванням сторінок. Використовується недобросовісними веб-майстрами для заповнення своїх сайтів чужою інформацією, скопійований з інших джерел. Пошукові системи, виявивши збіг, блокують сайт.

2. Перевірка на антиплагіат якраз використовує парсинг, швидко зіставляючи текст з інформацією на веб сторінках.

3. Парсинг активно використовується власниками інтернет магазинів при описі тисяч найменувань товарів. Технічний опис не признається інтелектуальною власністю, тому дозволяється інтернет спільнотою.

4. Використання підходу для спам розсилок. Бот запускається в соціальні мережі, збираючи адреси користувачів.

5. Збір даних для новинних сайтів, сайтів регіону.

6. Відстеження постійно мінливих погодних умов.

Етична сторона парсинга

Наукова праця передбачає пошук і аналіз інформації. Подивіться в будь-якому підручнику або енциклопедії списки використаної літератури. Теж саме за вас виконає парсер.

Ця програма “перелопатить” тисячі сайтів в інтернеті для пошуку потрібної інформації. Цілком лояльно розглядається отримання технічної інформації. З одного боку пошук і аналіз, а з іншого нахабне копіювання чужої праці. У цьому етична сторона парсинга. Але не треба списувати гріхи на програму, за її діями стоїть людська особистість зі своїм критерієм порядності. Виявивши підробку, пошукові системи блокують ресурс.

Технічні проблеми парсинга

В середньому на формування сторінки сайту і її отримання відвідувачем витрачається пів секунди. При збільшенні запитів, що надходять на вхід, сервер не встигає обробляти інформацію, запити, що надійшли, обробляються в порядку черговості. Якщо їх кількість, встановлене розробником програми перевищить певне число, парсинг кваліфікується як DDOS атака або хакерська атака.

Принцип дії DDOS атаки якраз і полягає у здійсненні великої кількості запитів на певний веб-ресурс, блокує його роботу, змушуючи нескінченно виконувати які-небудь команди, наприклад, перевантажуватися.