Бустери - ефективне обладнання для чищення опалювальних систем

З метою запобігання можливих аварійних ситуацій, в процесі експлуатації системи опалення виникає необхідність регулярної промивки теплообмінників. Дана процедура є досить простою і не займе багато часу, якщо у вас є бустер для промивання опалювальних систем.

Навіщо потрібен бустер для промивання опалювальних систем

Бустер - спеціальна установка оснащена потужним насосом, яка призначена для видалення корозійних залишків, вапняного нальоту та інших забруднень з системи опалення. Особливу зручність використання даної установки полягає в тому, що немає необхідності в розбиранні всієї опалювальної системи, досить лише приєднати бустер і запустити систему. Очищення системи опалення за допомогою бустера проводиться завдяки спеціальній хімічній рідині, яку бустер проганяє по трубах.

Компанія AQUAMAX SAN тут пропонує бустери для промивки теплообмінників, бойлерів, котлів, електричних, газових водонагрівачів та аналогічних пристроїв. В асортименті великий вибір моделей, що розрізняються за технічними параметрами і продуктивностю.

Устаткування для промивання опалення створює в трубопроводі підвищений тиск. Очищення системи проводиться за рахунок примусової циркуляції закачаних реагентів. Хімічні препарати, пересуваючись по трубах замкнутої магістралі, видаляють велику кількість солей, відкладень і забруднень.

Визначити, що система опалення забруднилася і вимагає промивання, можна за такими ознаками:

- Зниження тепловіддачі;

- Слабке прогрівання окремих радіаторів або опалювального контуру;

- Засмічення грязьового фільтра;

- Часта зупинка роботи котла;

- Збільшення витрати палива.

Потужний насос для промивання - це незамінна установка, яка використовується в складних розгалужених контурах теплопостачання. Устаткування застосовують в житлових багатоквартирних будинках, а також в приватних домоволодіннях, в комерційних і промислових будівлях. При регулярному використанні насосної установки і спеціальних реагентів ризик виникнення засмічень в трубопроводі зводиться до нуля.

Особливості промивки теплообмінників

Несвоєчасне обслуговування теплообмінних пристроїв призводить до утворення на стінках накипу і передчасного виходу агрегатів з ладу. Щоб запобігти поломку, необхідно регулярно використовувати обладнання для промивання опалювальних систем в комплексі з кислотними реактивами.

Потрапляючи всередину агрегату, кислотовмісний розчин розм’якшує тверді відкладення і відшаровує накип і іржу під впливом створюваної насосом примусової циркуляції. Бустер для теплообмінників дозволяє здійснювати очищення контурів без розбору конструкції. Перевагою даної методики є цілісність зварних або вальцьованих з’єднань. Для більш ефективної роботи агрегати забезпечені функцією зміни напрямку потоку миючої рідини.

Сучасний ринок установок для промивання опалювальних систем може задовольнити будь-які потреби. Якщо вам знадобився бустер, то варто заздалегідь визначити обсяг майбутніх йому робіт. Адже справа не тільки в розкиді продуктивності, але і в ціні.

Найбільш затребуваними моделями бустерів для промивання темплообмінників, як правило, стають бустери з об’ємом бака в 10, 20 або 40 літрів. Відповідно потужність і продуктивність теж коливається від двох до шести кубометрів на годину. Прямо пропорційно потужності ростуть і габарити. Хоча середня вага коливається від шести до дванадцяти кілограм, з порожнім баком.

Так само існують спеціалізовані моделі для прочищення пластинчастих або розбірних радіаторів. Але все ж універсальні варіанти бустерів для промивання користуються більшою популярністю.

Говорячи про бустери для теплообмінників та систем опалення, варто окрему увагу приділити засобам очищення. В інтернеті ходить багато думок, що для промивання опалювальних систем підходить 20% соляна кислота, що на корені не вірно. Вона може не тільки прибрати вапно, але і привести до посилення корозії і псування не металевих частин опалювальної системи.

Спецзасоби для очищення, як правило, містять сульфамінову кислоту і реагенти, що дозволяють після очищення нейтралізувати залишкову кислотність. Ще одним плюсом подібних сумішей є наявність речовин, що запобігають корозію всередині труб і радіаторів. У більшості випадків це порошок, який потрібно розвести в зазначених пропорціях, залити в бустер і підключити його до системи.