Особливості і переваги клінкерної плитки

Є будинки, в які хочеться повертатися, в якому б райському куточку ти не знаходився. У них добре і затишно, їх стіни завжди чекають, щоб зігріти і захистити від негоди. Такий будинок є у кожного, тільки у одних - в мріях, а інші вже втілили свої мрії в реальність.

Для тих, хто вже на фінішному етапі будівництва будинку своєї мрії, залишається важливий штрих - облицювати фасад. Справа ця відповідальна, адже від обраного матеріалу залежить зовнішній вигляд будинку і його міцність. Варіантів обробки зараз багато, але як вибрати кращий?

Фахівці компанії “ТЕВИС” знають точно: клінкерна плитка представлена на https://www.tevis.com.ua/catalog/Fasad/Klinkernaya-fasadnaya-plitka/ - ідеальний декоративний матеріал, недарма Київ лідирує в Україні за кількістю котеджів з такою обробкою.

У вогні не горить, води не боїться - все про клінкерну плитку

Клінкер в Європі і США популярний вже більше століття. У нас модний бум на клінкерну плитку почався тільки зараз. Але краще пізно, ніж ніколи. Чим же так приваблює дизайнерів, будівельників і замовників цей матеріал?

Це плитка з секретом: у ній вдалося поєднати привабливий зовнішній вигляд і найважливіші технологічні параметри завдяки особливому процесу виготовлення, який не змінюється двісті років. Жоден обробний матеріал, крім клінкеру, не може витримати випал при 1200-16000С. Не будемо ходити навколо, а розповімо про головні достоїнства клінкерної плитки.

- Ефектна «зовнішність». Найчастіше клінкерну плитку не відрізнити від натуральної цегли: така ж шорстка фактура неоднорідного кольору. Лицьова поверхня може бути і гладкою - глазурованої. Варіантів забарвлення - маса: від білої до вишневої. Дуже добре виглядає фасад, облицьований плиткою одного кольору і з різними візерунками.

- Висока міцність. Клінкерну плитку можна подряпати, з нею нічого не станеться навіть при ударі. Завдяки високотемпературному випалу в виробі немає пустот, матеріал витримує навантаження до тонни на сантиметр квадратний! Іншими словами - це клінкерна цегла, тільки більш тонка.

- Довгий термін служби. За кілька десятиліть плитка не деформується, залишається такою ж міцною і красивою, як і раніше. Клінкер не потрібно фарбувати і покривати спецзасобами, він не вигоряє на сонці. Європейські виробники дають 30-50 років гарантії на свої вироби.

- Стійкість до морозу і вологи. Показник вологопоглинання - до 2-3%, що дозволяє використовувати клінкерну плитку навіть в дощовому кліматі. Цей матеріал підходить для облицювання басейнів і фонтанів. Частий перепад температур від мінуса до плюса - норма для наших широт. Таку особливість можуть витримати далеко не всі декоративні вироби. Клінкер - без проблем.

- Простий монтаж - за це клінкерну плитку люблять будівельники. «Цеглинки» приклеюють прямо на стіну спеціальним клеєм або монтують готовими панелями. Укладається клінкер настільки легко, що при бажанні ви можете «докласти руку» до обробки свого будинку.

- Невелика вага. На вигляд плитки не відрізнити від клінкерної цегли, але вона приблизно вдвічі легше. Що дозволяє облицьовувати навіть дерев’яні або панельні стіни. Дуже добре підходить для декорування інтер’єру, не зменшуючи простору кімнати.

- Універсальність. Оздоблення фасаду - найпоширеніша, але не єдина область застосування клінкерної плитки. Паркани, доріжки, сходи, навіть внутрішні перегородки виглядають цікавіше, декоровані таким матеріалом.

Креативний будматеріал: варіанти застосування фасадної плитки

Елегантні фасади будинків, облицьовані клінкерною плиткою «під старовину» - це класика. У такому ж стилі оформляють і огорожу садиби, під’їзд до будинку, стежки, декоративний ставок або басейн. Матеріал настільки багатогранний, що органічно вписується в ультрасучасний стиль.

Клінкерна плитка підкорила Київ і інші міста України: міський лофт немислимий без вишуканої цегляної кладки. Стилістична концепція сучасної квартири повністю змінюється, якщо навіть невеликий елемент декорувати клінкером. Вінтажна або ділова атмосфера пануватиме в будинку - все залежить від дизайнерського рішення, обраного матеріалу і само собою, ваших уподобань. Клінкер може створити будь-який настрій. Затишний прованс в міській кухні, старовинний камін у вітальні, паризька мансарда в спальні, класичний кабінет - клінкерна плитка вміє створювати стиль.

«Мода проходить, а стиль залишається», - слова геніальної Коко Шанель як не можна краще підходять для характеристики клінкеру. Будинок, декорований такою плиткою, збереже неповторний шарм на довгі роки. У компанії “ТЕВИС” впевнені: цей будівельний матеріал володіє особливою магією домашнього затишку і сімейного щастя. Саме час відчути чарівність клінкеру - пора вибирати клінкерну красу!