Слабкі місця дивана: на що звернути увагу перед покупкою

Мало хто захоче купувати новий диван вже через кілька місяців після покупки попереднього. З огляду на габарити, навіть ремонт або виправлення недоліків може викликати логістичну проблему, чого можна уникнути, якщо першочергово звернути увагу на ті деталі, які можуть вийти з ладу.

Якщо ви вирішили купити диван, слід акцентувати увагу не тільки на довговічність, також потрібно простежити за тим, щоб диван був зручним, функціональним і простим у використанні.

Каркас

Це основа, від якої залежить міцність всієї конструкції. Найнадійніші матеріали - це метал і натуральне дерево. Але такі варіанти і найбільш дороговартісні.

Якщо дивитися на моделі з каркасом з деревинно-стружкової плити, то тут необхідно врахувати кілька нюансів, зокрема таких як кріплення. Якщо там не буде міцного прошарку, то болти може просто вирвати «з м’ясом», якщо користувач важкої ваговій категорії просто спреться на спинку.

Порада: уважно оглянути всі місця кріплень і рухомі частини.

Наповнювач

Необхідно відштовхуватися від призначення дивана, якщо він передбачається для регулярного сну, то краще звернути увагу на пружинні блоки, при цьому потрібно обов’язково переконатися, що дані блоки працюють незалежно один від одного, лише так можна досягти ортопедичного ефекту при сні. І потрібно уникати пружин типу “Боннель”. Якщо дивитися на безпружинні ортопедичні матраци для диванів, то вони теж можуть підійти, але є ймовірність, що від постійного сидіння утворюються нерівності і пролежні завдяки ефекту пам’яті.

Для частого сидіння можна звернути увагу на моделі з м’якими наповнювачами типу поролону, для більшої довговічності фахівці рекомендують вибирати більш щільні наповнювачі, наприклад, з латексної піни.

Порада: визначіться з призначенням дивана заздалегідь, для щоденного сну і денного використання підходять різні моделі.

Оббивка

Диван традиційно стає місцем, де група друзів весело проводить час і не обходиться без напоїв і їжі. І через деякий час обов’язково на диван щось розіллється або розсиплеться. І тут розкриється сутність найдешевшої оббивки, на користь якої роблять вибір з матеріальних міркувань.

Оббивку необхідно вибирати з тим розрахунком, щоб просто було повернути первісну зовнішність. Перший очевидний варіант - це шкіра, вона не вбирає вологу, не вицвітає на сонячних променях, а в разі чого, такий диван досить протерти вологою ганчіркою. Якщо є потреба в економії, можна звернути увагу на оббивку зі шкірозамінника, але необхідно скрупульозно вивчити фактуру поверхні, якщо демонстраційний екземпляр почав облазити в магазині, такого ж варто очікувати і від свого майбутнього дивана.

Найбільш популярні матеріали - жаккард, шенил і гобелен також досить практичні і підійдуть тим, кому не подобається «шкірне» оформлення. Але потрібно бути обережним з рідинами, плями псують зовнішній вигляд, в домашніх умовах позбутися від них буває неможливо (лише розмазати) і потрібно буде їздити в хімчистку, що в разі дивана ніяк не зручно і дешево.

Механізм трансформації

Якщо в планах кожен день розкладати диван на ніч і вранці збирати його назад, то до якості механізму трансформації варто підходити прискіпливо і як мінімум спробувати аналогічний диван в який-небудь виставкової зоні (шоу-румі).

Мова не тільки про надійність. Є й нюанси використання різних типів диванів Зокрема, деякі типи механізмів трансформації не дозволяють розташовувати диван впритул до стіни, а єврокнижку необхідно весь час присувати, і після складання, і після розкладання.

Інший нюанс - це ніші і їх кришки незвичайної форми, які можуть не вписатися в ваші плани по установці. Наприклад, є великий кутовий диван з нішею для білизни, накритою підйомною кришкою, що в звичайному випадку служить місцем для сидіння або сну. І все б нічого, якщо б вона була не об’єднана зі спинкою. Щоб дістати білизну, потрібно рухати величезний кутовий диван від стіни, а потім підтягувати назад.

Надежные и функциональные диваны от известных производителей по доступной стоимости предлагает интернет-магазин mebli4you.com.ua. В наличии модели в современном стильном дизайне с разными размерами, механизмами трансформации, цветовым исполнением.