Про особливості автобусних турів

Кожен вибирає оптимальний для себе спосіб подорожувати. Хтось вважає за краще пересуватися на літаках, значно заощаджуючи час на дорозі, хтось любить їздити по просторах на своєму авто, а хтось вважає кращим способом дістатися з пункту «А» в пункт «Б» поїздку на автобусі. Саме про автобусні тури і піде мова в нашій статті.

Автобусний тур надає можливість навіть тим туристам, чиї фінансові можливості обмежені, побувати в далеких країнах. Якщо у вас немає власного автомобіля, ви не можете дозволити собі провести відпустку, переміщаючись між різними куточками нашої неосяжної планети на літаку, то кращим варіантом для подорожей зі скромним бюджетом буде саме автобусний тур. Таким чином, можна не просто відвідати кілька країн в короткий проміжок часу, заощадити при цьому чималі гроші.

Вперше про автобусний туризм заговорили ще в 70-х роках минулого століття. І першими туристами, які змогли оцінити всі переваги автобусних турів, стали британці. Саме вони відкрили світу всі переваги недорогих поїздок на комфортабельних автобусах, які надали можливість в короткий проміжок часу і за скромну плату подивитися відразу кілька країн Європи. Зараз подібний формат подорожі набуває все більшої популярності і в нашій країні, зокрема на сайті http://voyage-travel.com.ua/avtobusnye-tury-po-evrope-s-kieva/ ви зможете замовити недорогі чудові тематичні автобусні тури по Європі з Києва і Львова. Туроператор Voyage Travel гарантує абсолютний комфорт, безпеку, а також масу позитивних вражень. На сайті voyage-travel.com.ua до ваших послуг зручна система пошуку потрібного туру з детальним описом і цінами, окрім того ви зможете в любий зручний час отримати безкоштовну консультацію по всім питанням подорожі.

Автобус дозволяє оперативно переміщатися між країнами, заощадити гроші не тільки на квитку, але і не вимагає додаткових грошових витрат за перевезення навіть об’ємного багажу. Подорож автобусом дозволяє побачити набагато більше, ніж в поїздці поїздом і тим більше при авіаперельоті. Крім того, під час автобусних турів робиться досить багато зупинок в найбільш цікаві, з точки зору гіда, в екскурсійному плані місцях - не тільки в містах, але і на шляху між ними.

Автобусні тури сприяють також розширенню кола знайомств, адже, як правило, спільно з вами подорожує досить велика компанія, яка досить швидко об’єднується загальними відчуттями, враженнями, очікуваннями і переживаннями.

Сервіс в автобусних турах

Сервіс в автобусних турах має свою специфіку, викликану самим характером подорожі в автобусі. Автобуси для подібних турів практично завжди забезпечені кондиціонером, біотуалетами та умивальником - це так званий сервісний мінімум. Крім того, у багатьох автобусах є міні-кухня, прилад для кип’ятіння води, а також можливість слухати музику і дивитися відео.

Зазвичай, кожні 3-4 години шляху автобус робить технічні зупинки на 30-40 хвилин. Цього вистачає, щоб перекусити в кафе, скористатися стаціонарним туалетом (пам’ятаєте, що він може бути платним), покурити, обміняти валюту.

Оскільки автобусні тури, як правило, мають чітко виражений екскурсійний ухил, туристи в них забезпечуються великою кількістю довідкових та інформаційних матеріалів - картами, путівниками, схемами музеїв, розмовниками і т.д. Крім того, подібні тури повинен супроводжувати професійний кваліфікований екскурсійний гід.

Таким чином, перш за все автобусні тури в сервісі роблять упор на якість транспорту, професіоналізм гіда і насиченість екскурсійної програми. При цьому зірковість готелів по шляху проходження автобуса може відходити на другий план, так як готелі потрібні лише для нетривалих зупинок на відпочинок і сон, для чого буває цілком достатньо 3-х і навіть 2-зіркових готелів.

Готелі часто бронюються на околицях міст, оскільки вони найчастіше вільніші, місткі, в них більше номерів з роздільними ліжками, більш місткі столові і є місце для стоянки великих автобусів недалеко від готелю.

Пам’ятайте, що багато послуг в готелях (міні-бар, телефон і т.д.) можуть оплачуватися додатково. Про всі поломки і неполадки в номері потрібно відразу ж через гіда повідомити адміністрацію готелю, щоб згодом не оплачувати не вами завдані збитки.

Можливі проблеми в автобусних турах

Специфіка автобусних турів визначає і коло можливих проблем, з якими ви можете зіткнутися в поїздці. В першу чергу, які подорожуючих автобусом можуть очікувати різного роду затримки в дорозі, викликані пробками на дорогах (особливо в великих містах), ДТП, різними поломками автобуса. До таких проблем краще підготуватися заздалегідь, придумати собі якесь заняття на час затримок (читання, перегляд відео, спілкування в інтернеті і т.д.) і не витрачати в даній ситуації зайвих нервів, так як ви в даній ситуації нічого не в силах змінити.

У разі серйозної поломки, турфірма надішле автобус на заміну, ваш тур продовжиться, а ви, можливо, навіть отримаєте якийсь бонус в якості компенсації за завдані незручності.

У тривалих поїздках (а, як правило, автобусні тури досить тривалі) неминучі психологічні тертя між учасниками групи, викликані досить довгим спільним перебуванням часом зовсім різних людей. Вам можуть не сподобатися ваші шофер або гід, вас можуть дратувати деякі звички і манери попутників, та й ви самі можете стати причиною невдоволення оточуючих. Постарайтеся не зациклюватися на цьому, а все ж насолоджуватися поїздкою. Своїх попутників ви, швидше за все, досить швидко забудете, а емоції від відвіданих місць залишаться з вами надовго.

У будь-якому випадку, щоб уникнути різного роду неприємностей, або звести для себе втрати від них до мінімуму, слід дуже уважно при укладенні договору вивчити програму автобусного туру, опис готелів, характеристику автобуса, список пропонованих під час туру послуг, а також з’ясувати хто і яким чином несе відповідальність за можливі проблеми в дорозі.

Джерело: http://voyage-travel.com.ua/