Прості поради по догляду за кухонним комбайном

Щоб отримувати максимальну віддачу від кухонного комбайна, за ним потрібно добре доглядати - стежити за чистотою вузлів пристрою, дбайливо ставитися до насадок, виконувати не складні, але важливі маніпуляції.

Особливо це стосується дійсно якісної техніки, яку можна замовити на kenwood-shop, адже так хочеться, щоб вона бездоганно прослужила не один рік. Про те, як доглядати за кухонним комбайном, не втративши своєї первісної функціональності сьогодні поговоримо.

Експлуатація кухонного комбайну

Перше, що ми радимо зробити - уважно прочитати розділ інструкції про призначення кожної насадки. Це важливо. Наприклад, насадка з затупленим лезом призначена для збивання і змішування. Якщо з її допомогою спробувати розбити горіхи або подрібнити м’ясо, нічого доброго не вийде. По-перше, це величезне навантаження на мотор машини, по-друге, сама насадка може деформуватися.

До речі, щоб знизити навантаження на двигун кухонного комбайна, відправляйте в чашу не четвертою капустини, а шматочок поменше. Це ж стосується будь-яких інших продуктів.

Маленькі шматочки для подрібнення і невеликі порції для змішування - запорука довгої роботи пристрою. Ще радимо не наповнювати чашу до країв.

Крім іншого, комбайну бажано давати перепочинок. Якщо вам потрібно багато всього нарізати, кожні 5 хвилин робіть паузи в роботі секунд на 30. Особливо, якщо потужність вашої машини менше 500 Вт.

Під час приготування ми часто змінюємо ножі, віночки і терки, покладаючи тим самим величезне навантаження на посадочне місце насадки і піддаючи його ризику поломки. Щоб уникнути пошкодження, намагайтеся якомога плавніше встановлювати і знімати насадки. Якщо ви все зробите правильно, почуєте характерне клацання.

Догляд за кухонним комбайном

Ми ніколи не перестанемо це повторювати: всі процедури з очищення електричних приладів проводяться при відключеному від мережі зарядному.

Щоб помити кухонний комбайн, від’єднайте від корпуса знімні деталі - ніж, кришку, чашу. Якщо виробник дозволяє, оснащення можна мити в посудомийній машині. Але фахівці рекомендують відключати функцію теплового сушіння та видаляти вологу з частин комбайна вафельним або махровим рушником. Якщо в інструкції прямо заборонено мити деталі в посудомийній машині, швидше за все вони не витримають високих температур і «агресивних» миючих засобів.

Зрозуміло, що насадки миють після кожного використання. Пластмасовий корпус протирають вологою ганчіркою, щоб вода не потрапляла всередину. Моторний відсік мочити не можна.

Не рекомендується використовувати абразивні миючі засоби. Вони пошкоджують корпус, іноді їх важко змити водою і хімія потрапляє в їжу.

Лайфхак. Якщо пластмасова чаша ввібрала і «не відпускає» специфічні неприємні запахи (наприклад, сиру, сирого м’яса або риби), залийте її водою з содою і залиште на 15-20 хвилин. Потім помийте, як зазвичай. Повинно допомогти.