Вибираємо чохол до смартфона

Чохол для телефону - це дуже важливий і навіть, варто сказати, потрібний аксесуар, який може не тільки видозмінити смартфон в кращу сторону, але і забезпечити йому надійний захист від всіляких механічних пошкоджень.

Сенсорні смартфони вимагають до себе особливої ​​уваги. І захист їм потрібен відповідний. Саме тому настільки істотно зросла роль захисного пристосування, яке повинно не тільки вберегти апарат від негативних контактів, але і виключити його пошкодження при ударі і падінні.

Але який варіант аксесуара вибрати? У чому відмінність між ними і якому виробу віддати перевагу? Нижче ми розглянемо основні аспекти вибору і поговоримо про ті фактори, які вимагають максимально пильної уваги. А коли ви вже остаточно визначитеся з типом, зверніть увагу на представлений тут http://itsellopt.com.ua/phones широкий асортимент функціональних стильних чохлів, а також захисного скла і плівки. 

Як вибрати чохол для смартфона

Вибираючи продукт під свій сенсорний телефон слід взяти до уваги такі нюанси:

- особливості використання - саме від цього багато в чому залежить необхідний ступінь захищеності вироби. Якщо гаджет постійно перебуває вдома, то зайвий надійний захист йому точно не потрібен;

- особиста акуратність - при частих падіннях апарату без протиударного аксесуара точно не обійтися. А за умови максимально дбайливого ставлення до пристрою цілком можна використовувати типовий бампер;

- необхідна надійність - фактор, який формується виходячи з двох попередніх. Все залежить від матеріалу основи. Карбон і метал забезпечують максимальну надійність, а замша, тканина або шкіра мають найменшу стійкість щодо зовнішніх впливів;

- перевагу по дизайну - тут все визначається відповідно до особистих пристрастей кожного покупця. Виробники пропонують безліч найрізноманітніших рішень і кожен без проблем підбере собі варіант до смаку.

Який чохол краще: силіконовий чи пластиковий

Найрізноманітніші футляри з пластику користуються найбільшою поширеністю. Цей матеріал здатний забезпечити телефону високу ступінь захищеності, а догляд за виробом не доставляє найменших складнощів. Достатньо лише зрідка протирати основу вологою ганчіркою. Але падіння зі значної висоти може спричинити появу на поверхні подряпин і привести до розколу основи.

Зовнішній вигляд такого продукту може бути дуже різним. Пластик відмінно підходить для нанесення різних малюнків і візерунків. Такий варіант стане хорошим рішенням для користувачів, які віддають перевагу стильним продуктам, але не потребують особливо надійного захисту свого смартфона.

Силіконові накладки практично не поступаються в популярності своїм пластиковим аналогам. Вони також відмінно захищають телефон від ударів і падінь. Але за рахунок своєї структури пом’якшують зовнішній вплив, а їх корпус не схильний до деформації або руйнування.

Силікон більш проблематичний в догляді і обслуговуванні. Вплив променів ультрафіолету викликає помутніння основи. Сама основа при тривалій експлуатації покривається незначними подряпинами і потертостями. А це негативно позначається на естетичності виробу і його привабливості.

Не тішить і варіативність оформлення. Силіконовий аксесуар відмінно підійде для невимогливих покупців, які не надають особливого значення його дизайну і загальному стилю виконання.

Але чохли виготовляються і з інших матеріалів. Серед них:

- дерево - екологічно чистий аксесуар, який коштує досить дорого. Але висока ціна в повній мірі виправдана, а виглядає такий продукт справді неймовірно;

- шкіра - відмінно поєднується з білим телефоном і є оптимальним варіантом для користувачів, які люблять оригінальні і вишукані продукти;

- тканина - виріб забезпечує незначний ступінь захищеності, але виглядає досить стильно і привабливо;

- метал - такий аксесуар здатний забезпечити найбільш ефективний захист. Але важить він досить багато, а його використання може заподіяти власнику певні незручності.

Що краще: бампер чи чохол книжка

Формат бампера передбачає наявність захисту виключно на бічних гранях смартфона. Виступаючі рамки виключають контакт основи телефону з поверхнею. Це найбільш простий і компактний захист, але він не оберігає екран і задню поверхню девайса. Як доповнення для такого виробу можуть виступати всілякі захисні плівки та скла. Для основи бамперів використовується пластик, силікон і навіть метал.

Чохол в форматі книжки має на увазі наявність відкидної кришки. Вона може забиратися вниз або в одну зі сторін. Виглядає фліп оригінально і солідно, а деякі моделі додатково містять спеціальне віконце на передній поверхні. Крізь нього можна подивитися час і дату, а також дізнатися номер абонента без відкриття самої кришки. Для виготовлення аксесуарів такого типу застосовують метал, шкіру і комбіновані матеріали. Досить поширені і алюмінієві вироби, які надають смартфону унікальний і неповторний вигляд.

Але тільки лише цим різноманітність доступних пропозицій не обмежується. На ринку можна зустріти і інші різновиди, а саме:

- накладки - зручний і доступний за вартістю варіант, який захищає бічні грані і задню поверхню гаджета;

- футляри - мають м’яку або полужесткую основу, а їх виконання радує своєю елегантністю і продуманістю;

- кобури - представлені футляром або книжкою. Вироби кріпляться на поясі і дозволяють звільнити руки, а в деяких ситуаціях це життєво необхідно;

- спортивні - виконані в форматі пояса з футляром, а їх використання незамінне при заняттях спортом;

- екстремальні - забезпечують телефону підвищену захищеність і виключають проникнення води всередину корпусу;

- багатофункціональні - такі вироби можуть бути доповнені відділом для банківських карт, вбудованим акумулятором і іншим. Вони мають більш значні габарити, але в ряді ситуацій дозволяють обійтися без додаткових аксесуарів.