Сухий корм: основні міфи, і підбір

Всього близько десяти років тому практично всі годували собак тим, що їли самі. Тепер же ситуація стає кардинально протилежною - переважна більшість переходять на сухі корми. З моменту своєї появи, така система харчування породило багато суперечливих міфів про себе. Так що це стало суттєвою причиною для сумніву перед тим, як дати собаці спробувати корм подібного роду.

Одним з головних міфів є те, що за допомогою сухого корму не можна домогтися повноцінного харчування, на відміну якщо б собака харчувалася натуральною їжею. Так що в кращому випадку потрібно поєднувати два цих види корму. Цей міф не є правдою, бо якщо собаку кормити дійсно якісним сухим кормом, який пропонується на https://www.lessi.com.ua/, то тварина отримує всі необхідні речовини. Звичайно ж можна додавати додаткові вітаміни і мінерали, але до повноцінності харчування вони не мають відношення.

Другий міф свідчить, що сухий корм коштує на багато дорожче, ніж звичайна їжа. Ця думка також помилкова. Якщо годувати собаку збалансовано, то за ціною вийде практично одинаково. Інша справа, чи здатні ви скласти раціон свого улюбленця так, щоб він зміг повністю забезпечити його всім необхідним? Так як в більшості випадків господарі пропонують своїм вихованцям однотипні продукти.

Третій міф - від сухих кормів починаються хвороби. Сам корм не може викликати захворювання. Воно викликається неправильним харчуванням. Так що захворіти можна харчуючись будь-яким кормом. Тут також може зіграти роль спадковість і алергічні реакції.

Підбір корму

При підборі корми, найкращим рішенням буде консультація ветеринара. Пройшовши невелике обстеження можна визначити, чим найкраще харчуватися собаці. Але далеко не у всіх є така можливість, так що краще дотримуватися загальних правил підбору.

- Потрібно годувати собаку виключно тим кормом, який їй потрібен на даному етапі розвитку, відповідно її віку, розміру і способу життя.

- Не рекомендується чергування сухого корму і натуральної їжі, так як кишечник тварини не може так швидко перебудовуватися на настільки різні типи харчування.

- Не варто також часто міняти марки різних сухих кормів.

- Слідкуйте за датою виготовлення та термінами зберігання, які пишуть на упаковці.

- Якщо щеня ще маленьке і погано їсть, то можна розбавити його їжу кефіром, творогом або сиром. Але не більше, ніж десяту частину від загальної кількості корму.

- Для маленьких порід можна розмочувати корм в теплій воді. Його заливають на півтори години і потім можна давати собаці. Але його не можна довго тримати, так як він має властивість швидко псуватися

- Поруч з мискою з сухим кормом потрібно завжди ставити воду.

- Будь-які переходи в системі харчування повинні робитися поступово. Перехід від натурального корму до сухого і навпаки, повинен відбуватися мінімум тиждень.

- Якщо собака стара і всією життя харчувалася звичайної їжею, то її не варто привчати до сухого корму.

- Бажано давати собакам вітаміни і мінерали. Це позитивно позначається на їхньому імунітеті і загальному настрої.