6 порад як вибрати справжню натуральну і органічну косметику

Натуральна і органічна косметика живуть тією же долею, що і всі успішні відкриття. Час, коли натуральний бренд гордо панує на ринку і збирає прихильників, швидко закінчується. Це відбувається «завдяки» умільцям-маркетологам з інших косметичних компаній, які, за великим рахунком, навіть представниками на ринку натуральної косметики не є.

І ось, рядовий косметичний бренд, який виробляє рядові умовно корисні креми на гліцерині і парабенах, починає писати на етикетці цього ж крему «золоту» фразу: «на натуральних компонентах». І, о диво, потік покупців вибирають таку косметику дійсно зростає. А якщо бренд ще й почне говорити про свою «натуральності» по радіо або ТБ - він ще й заробить довготривалу популярність серед тих, хто вибирає косметику, керуючись рекламою або чужими порадами.

Найчастіше від вдалого маркетингового ходу змінюється тільки дизайн етикетки косметичного засобу, а косметичний бренд одягається в «зелений камуфляж». Корисні якості засобу (якщо вони взагалі були) залишаються на колишньому рівні. Відрізнити натуральну косметику від косметики в «зеленому камуфляжі» досить просто. Поради нижче допоможуть вибрати справжню натуральну і органічну косметику. А якщо вас цікавить, де можна придбати дійсно якісну органічну косметику, відвідайте інтернет-магазин https://cullinan.com.ua/, саме тут ви зможете вигідно придбати ефективні, безпечні для здоров’я креми для різних типів шкіри (зволожуючі, живильні, відбілюючі, нічні і денні), сироватки для інтенсивного впливу, енергетичні еліксири, тоніки для очищення, зволоження і матування, і багато інших чудових засобів для збереження краси і молодості!

Вибираєте косметику - Вимагайте сертифікат!

Більшість виробників натуральної косметики сертифікують свою продукцію. Сертіфікована натуральна косметика пройшла випробування і отримала необхідний сертифікат відповідності у одного або декількох міжнародних органів з сертифікації (BDIH, Natrue, Ecocert, Soil Association). Її легко можна впізнати за спеціальними логотипами на упаковці продукту (Dr.Hauschka, Lavera, Phyto, Weleda). Інформацію про сертифікацію можна знайти на сайті бренду, чи на сайті сертифіката. Сертіфікати видають не бренду, а кожному продукту окремо. Цим вміло користуються деякі напівнатуральні фірми, сертифікуючи одну продуктову серію, дійсно зроблену без шкідливих хімікатів, а потім піарять свою “натуральність” і “органічність” на кожному кроці.

Переконуємося в відсутності хімії

На жаль у нас не так легко знайти косметику з органічним або натуральним сертифікатом. В цьому випадку ми самі можемо виступити в ролі комісії з сертфіікацію і перевірити нашу косметику на вміст хімії. Уважно вивчіть склад інгредієнтів, як правило все що закінчується на - ан, ен, ат, і ол- скоріше не буде корисно для вашої шкіри.

Перевіряємо скільки в косметиці корисних інгредієнтів

На думку більшості сертифікатів, натуральна косметика повинна містити не менше 50% натуральних інгредієнтів, а в органічній їх повинно бути не менше 95%. Крім того якщо косметика заяляє себе як “органічна”, це має означати що велика частина інгредієнтів - продукт органічного землеробства (без хімічних добрив), або зібрано в місцях природного вирощування. Мінеральна косметика повинна складатися виключно з чистих пресованих мінералів (а не їх хімічних похідних).

Якщо на етикетці приховують вміст натуральних і органічних інгредієнтів, це вже повинно викликати у нас підозри. Уважно вивчіть з екстрактів яких рослин приготовлений продукт. Які рослини підійдуть саме вам? Можливо у вас алергія на деякі компоненти? Якщо ви будете знати корисні властивості рослин в косметиці - це істотно полегшить вибір.

Перевіряємо термін придатності

У тих, хто знайомий з хімією і біологією, відразу виникне питання про терміни придатності такої органічної косметики. І питання буде резонним: все добре швидко закінчується, а все натуральне швидко псується. Тому терміни придатності справжніх натуральних і органічних засобів - рідко перевищує рік. Багато виробників відзначають що косметичний засіб не повинен піддаватися різким перепадам температури, або зберігатися в холодильнику. Увага - значок з відритою баночкою означає скільки часу косметика може зберігатися після того як ви її відкриєте, але цей термін не повинен перевищувати зазначений термін придатності (він позначається exp. Date)

Хороший товар хвалить себе сам!

Сертифіковані натуральні косметичні бренди практично ніколи не використовують дорогу рекламу для свого просування. По-перше, виробництво натуральної косметики і її подальша сертифікація, - задоволення не з дешевих, і бюджети на маркетинг в таких компаніях сильно урізані. По-друге, наявність сертифіката - саме по собі відмінний засіб для залучення лояльних клієнтів. По-третє - якісне засіб у просуванні потребує найменше, у шлях для розвитку і завоювання популярності у нього інший, через соціальні спільноти і контент-проекти, наприклад через сайти відгуків

Не тільки краса

Натуральна і органічна косметика - це не тільки безпечна краса, це ще й частина міжнародного екологічного руху. Дуже важливо щоб виробники косметики не завдавали шкоди навколишньому середовищу і не тестували продукцію на тваринах. На етикетках екологічних та етичних брендів ви знайдете спеціальне маркування, таку як Leaping Bunny і Green Tick. Купуючи таку косметику тим самим ви підтримуєте соціально відповідальний бізнес, і робите наш світ трохи кращим