Головні міфи про металочерепицю

Будівельні експерти не без підстав вважають металочерепицю ідеальним рішенням для власників недорогих приватних будинків. Цей матеріал по своїм характеристиках перевершує деякі традиційні покрівельні вироби. Зокрема, металочерепиця зберігає свій первісний колір протягом багатьох років, стійка до температурних перепадів, витримує вплив вологи і будь-яку снігове навантаження.

Багато власників будинків, дах яких покритий металочерепицею, наголошують на тому, що цей матеріал не вимагає особливого догляду, не дає протікання, служить дуже довго,  встановлюється дуже швидко, а головне - коштує недорого, ось посилання металочерепиця ціна Київ, і самі переконайтесь у цьому! Якщо порівнювати цей покрівельний матеріал, скажімо, з ондуліном, то з’ясується, що він більш вигідний, тому що не потребує ремонту і відновлення в перші десять років експлуатації.

Втім, на сьогоднішній день існує значна кількість оманливих думок про цей матеріал, які ми спробуємо спростувати.

Велика кількість відходів

Поширений міф про те, що нібито при монтажі металочерепиці залишається багато обрізків. Насправді ж, якщо ви купуєте цей матеріал у надійного постачальника і правильно розрахуєте кількість листів, підготуєте якісний проект перед тим, як встановлювати дахове покриття, то кількість відходів буде зовсім невеликою. Так звідки ж така думка у людей, що при розкроюванні і нарізці листів утворення великої кількості відходів? Вся справа в тому, що багато хто воліє заради економії купувати матеріал на ринку, відразу великими партіями, не звертаючись до професіоналів, які здатні відразу грамотно провести всі розрахунки.

Нестійкий декоративний шар

Будівельні експерти не без підстав вважають металочерепицю ідеальним рішенням для власників недорогих приватних будинків. Цей матеріал по своїх характеристиках перевершує деякі традиційні покрівельні вироби. Зокрема, металочерепиця зберігає свій первісний колір протягом багатьох років, стійка до температурних перепадів, витримує вплив вологи і будь-яке снігове навантаження. Багато власників будинків, дах яких покритий металочерепицею, наголошують на тому, що цей матеріал не вимагає особливого догляду, не дає протікання, служить дуже довго, а головне - коштує недорого і встановлюється дуже швидко. Якщо порівнювати цей покрівельний матеріал, скажімо, з ондуліном, то з’ясується, що він більш вигідний, тому що не потребує ремонту і відновлення в перші десять років експлуатації.

Металочерепиця притягує блискавки

В якості одного з недоліків металодахівки часто називають той факт, що метал проводить електрику, а значить, притягує блискавки. Але якщо грамотно підійти до питання влаштування даху, цю проблему можна вирішити досить легко. Досить встановити блискавковідводну сітку, по якій струм буде відводитися по фасаду і йти в грунт. Якщо на найвищій ділянці даху буде передбачений блискавкоприймач у вигляді стрижня, то побоюватися попадання блискавки в дах не варто. Крім того, слід враховувати те, що металева основа даного матеріалу покрита діелектриком - тим самим полімерним шаром, який не тільки виконує декоративні функції, але і виступає в якості ізоляції. Між листами практично відсутній прямий контакт.

Непоєднаність металочерепиці з колодами або брусовими стінами

Багато хто помилково вважає, що металочерепиця невдало виглядає на дерев’яних і брусових будинках. Але якщо подивитися статистику, то виявиться, що більше 50% власників заміських дерев’яних будинків віддають перевагу саме такому типу покрівлі. Адже завжди є можливість підібрати покрівельне покриття, яке буде поєднуватися з натуральною деревиною за кольором. Щоб дах гармонійно виглядав на дерев’яному будинку, вибирайте коричневу, червону або темно-зелену металочерепицю. Тоді ваш будинок буде виглядати привабливо.

Складність монтажу

В якості помилкового аргументу проти використання металочерепиці іноді називають те, що її складно встановлювати. Насправді це не так, адже листи мають великі розміри і їх укладання здійснюється дуже швидко. Просто спочатку потрібно підготувати якісну обрешітку з точною геометрією. Для цього потрібно використовувати добре висушені і ретельно відібрані дошки, брус. На відміну від бітумної черепиці, яка в жарку погоду “розтікається”, металочерепиця може встановлюватися набагато швидше.