На що звертати увагу при виборі футбольної форми

Ви професійний футболіст, чи тільки плануєте зайнятися спортом, або ж хочете запастися футбольною атрибутикою? Достатній вибір екіпіровки, супутніх товарів і різних аксесуарів зовсім не проблема!

Інтернет-магазин Zeus представляє найширший асортимент футбольних і повсякденних товарів для спортсменів будь-якої вікової категорії та будь-якого рівня підготовки, і саме тут ви знайдете якісні комплекти футбольної форми, спортивні костюми і взуття, куртки, головні убори, футбольну атрибутику та багато іншого, щоб допоможе відчути себе частиною цього величезного світу, який називається Футбол!

Людина, захоплена грою в футбол, виходить на поле регулярно і в різні погодні умови. Залежно від пори року, типу покриття ігрового поля і маси інших факторів потрібне різне екіпірування. Спробуємо розбираємося в цьому різноманітті.

При виборі футбольної форми, перш за все, зверніть увагу на матеріал, з якого вона виготовлена. На даний момент найпрактичніший - високотехнологічний поліестр. Він володіє водовідштовхувальними властивостями, поглинає і пропускає вологу, регулює тепловіддачу, легкий, міцний, і коштує недорого. Перед приміркою потрібно визначитися з розміром, орієнтуючись на таблиці відповідності розмірів виробників, або звернутися за допомогою до продавця.

Погодні умови також впливають на вибір одягу. У теплу пору року знадобиться легка форма з вентиляцією, а в холодну - з термоізоляцією (штани, джемпер, вітровка, термобілизна, теплі аксесуари). Для гри або тренування на полях з твердою і жорсткою поверхнею (гравій, наприклад) слід вибирати одяг, посилений захисними вставками.

Футболки і поло

Вибрати футболку або поло (з короткими або довгими рукавами) в магазині Zeus можна з логотипом улюбленого клубу або бренду, а також з номером гравця. Якщо виріб з потрібним номером відсутній, можна замовити нанесення друку на тканину. Футболка повинна бути правильного розміру і не утрудняти рухів.

Манішки

Манішки, вони ж накидки, призначені для візуальної відмінності гравців різних команд. Манішки пофарбовані в яскраві кольори, добре помітні на поле навіть в туманну і дощову погоду. Виготовляються з легкого «дихаючого» поліестеру, не утрудняти рухів.

Джемпери

У прохолодну погоду, або іншу негоду тренуватися в одній футболці некомфортно. Джемпер з довгими рукавами з трикотажного поліестеру практичний, добре «дихає» і гріє тіло. Для зручності спортсменів багато моделей відомих виробників додатково комплектуються еластичними манжетами та петлями для великих пальців рук.

Куртки

Куртки (вітровки) призначені для тренувань в прохолодну або дощову погоду. Завдання вітровки - захист від вітру і дощу. Вітровки шиються з поліестеру, для вентиляції можуть бути доповнені перфорацією і сітчастими вставками

Шорти

Футбольні шорти для дорослих і юних спортсменів - частина екіпіровки для ігор і тренувань як на відкритих майданчиках, так і для занять в залі. Правильно підібраний розмір забезпечує комфортну посадку, що не утрудняє рухів футболіста. Виготовляються вони з практичної легкої «дихаючої» тканини, переважно з поліестеру. Для додаткової вентиляції багато моделей доповнюються сітчастими вставками і повітропроникною підкладкою.

Штани

Футбольні штани можуть бути прямого або звуженого крою. Вибір залежить від особистих переваг. Краще вибирати моделі з широким еластичним поясом і утягуючим шнурком, який додатково його фіксує. Матеріалом верху зазвичай служить поліестер, який забезпечує відведення вологи і хорошу вентиляцію.

Гетри

Гетри (футбольні шкарпетки) не менш важлива частина екіпіровки гравця. Гетри часто відчувають на собі удари бутсами і шипами, тому вони повинні бути щільними, а також еластичними, щоб фіксувати гомілку і не заважати нормальному кровотоку. Краще вибрати гетри середньої товщини, так як тонкі шкарпетки можуть швидко порватися від навантажень, а товсті знизять «почуття м’яча».

Під час примірки потрібно звертати увагу на щільність посадки - захисні щитки під гетрами повинні бути добре зафіксовані на нозі, не з’їжджати і не бовтатися. Стопа і голеностоп також повинні бути щільно обтягнуті, без зморшок, щоб не натерти ногу. Якісні гетри зроблені з синтетичних та змішаних (бавовна + синтетика) матеріалів, що добре відводять вологу.