Як на диванах і кріслах зробити непомітними збитки від домашніх тварин

Власники домашніх вихованців знають, як складно вберегти меблі від псування кігтями і зубами. Не варто впадати у відчай і йти в магазин за новими меблями. У нашому матеріалі представлена ​​підбірка крутих рад, як можна швидко і без особливих зусиль виправити шкоду від надмірної активності вусатих і хвостатих.

Вирішили обновити обстановку в квартирі? Завітайте до інтернет магазину меблів “Про100мебі”, саме тут ви знайдете велике різноманіття надійних, функціональних і красивих кухонних, корпусних, мяких меблів, шаф-купе, матрасів від кращих українських виробників. Щоб на власні очі переконатися в якості і привабливості виробів, запрошуємо відвідати наш салон, що знаходиться на столичних Позняках.

Креативне оновлення меблів не тільки приховає прикрі недоліки, але і зробить інтер’єр більш самобутнім і затишним.

Перетяжка оббивки

Одним з найкращих варіантів при сильно зіпсованих бічних сторонах дивана буде обтягнути їх новим матеріалом «антикіготь». Тоді меблі приймуть оновлений вигляд і в майбутньому не будуть страждати від надмірної активності котячих кігтиків. Це може бути будь-яка щільна тканина з гладким ворсом, наприклад, фліс, жаккард, велюр, оксамит, сатин або штучна замша.

Можна зробити вставки контрастного кольору або в тон, а також додати оригінальний декор у вигляді клепок, змійки або сизалевого каната, якщо інтер’єр виконаний в еко-стилі.

Супер-варіант для шкіряного дивана

Для тих, хто має меблі з натуральної або якісної штучної шкіри, зіпсовані місця можна виправити, використовуючи спеціальну пасту «рідка шкіра». Перед її нанесенням поверхню дивана чи крісла обезжирте спиртом (за допомогою ватного диска або ганчірочки). Потім тріщина або порване місце з граничною акуратністю заповнюється розчином.

Зверху паста притискається серветкою і прасувати праскою, щоб рідина випарувалася. Якщо колір «рідкої шкіри» підібраний правильно, то дефект на меблях буде абсолютно непомітний. Розчин заповнює всю порожнину, а під впливом високої температури розплавляється і стає єдиним цілим з рідним матеріалом меблів.

Мереживні або в’язані заплатки

З такою латкою ніхто й не здогадається, що вона була зроблена навмисно, щоб приховати зіпсовану оббивку. Виглядає ніжно, акуратно і небанально. Елементи для декору можна зв’язати самостійно або купити. Перед тим, як їх пришивати, потрібно обробити матеріал дивана: видалити всі стирчачі нитки і «катишки», щоб залишилася гладка поверхня. Після підготовки акуратно пришиваємо ажурні частини на місце розриву оббивки.

Декоративна накидка

Приховати зіпсовані місця оббивки або уберегти нові меблі від псування тваринами можна за допомогою красивого пледа або спеціальної декоративної накидки. Вибір багатогранний: контрастні, кольорові, однотонні або візерункові забарвлення. Накидка виконує не тільки практичну функцію, але і здатна по-новому представити весь інтер’єр кімнати, додавши їй особливу родзинку.

У магазині можна підібрати чохол, що закриває всю поверхню меблів. Якщо вибрати кілька варіантів, то їх можна змінювати під настрій або кожен сезон, щоб обстановка не набридала. За такими чохлами дуже легко доглядати: їх можна зняти і випрати.

Печворк - стильно і актуально!

Печворк або клаптикове шиття - це простий спосіб надійно замаскувати будь-які недоліки оббивки. Його можна виконати з будь-яких залишків тканини, які знайдуться вдома. Підбираємо за кольорами гарний варіант, зшиваємо потрібну кількість шматочків тканини і вуаля!

При сильно зіпсованій оббивці в такому стилі можна створити яскраву накидку - це не займе багато часу і значно заощадить сімейний бюджет.