5 ступенів корейського догляду для сяючої шкіри з ефектом «чок-чок»

Корейська косметика зараз переживає бум популярності по всьому світу. Феномен простий: корейці роблять дійсно якісну продукцію з натуральними інгредієнтами, стежать за світовімі тенденціямі, а часто навіть створюють їх. Але якщо популярні bb-креми і тінто оселилися в косметичка у багатьох, то багатоступінчастий догляд розуміють далеко не всі. Експерти розповідають про систему корейського догляду, в якій навіть очищення - важлива частина щоденного ритуалу.

Корея - один зі світових лідерів з експорту косметики, яку постачають в США, Китай, Таїланд, європейські та інші країни, у тому числі і в Україну. А вигідно придбати оригінальні ефективні засоби по догляду за обличчям, тілом, волоссям, а також чудовий макіяж по вигідним цінам пропонує інтернет магазин корейської косметики naturalno.com.ua

За якістю в Кореї стежать на державному рівні, контролюючі органи рекомендують вміст в косметиці до 95% натуральних компонентів, частина з яких - органічні.

Корейський догляд - це про любов до себе

Традиційний корейський догляд заснований на 10-ступеневій системі, створеній, щоб домогтися так званого ефекту «чок-чок» - бездоганної сяючої шкіри, “вмитої ранковою росою”. Для цього кореянки починають активно доглядати за шкірою з 12 років, ази зволоження і очищення вже в такому віці їм добре відомі. Нехай вас це не лякає, для якісного догляду досить буде і п’яти простих етапів. Ми до такого, звичайно, не звикли. Користуємося міцелляркою або гелями з мас-маркету, а хтось вмивається звичайним милом.

Якщо ви хочете і в 40, і в 50 років радіти відображенню в дзеркалі, будь-який етап догляду потрібно сприймати не як щоденну рутину, а як прояв любові до себе. Знаменита багатоступенева система починається з очищення, спрямованого не тільки на видалення забруднень, але і на підготовку до сприйняття шкірою різних екстрактів, пептидів і «розумних» формул.

Гідрофільна олія

Це не просто «умивалка», це справжній ритуал! Коли виділяєш ці дорогоцінні хвилини на догляд за собою, наносиш на шкіру ароматну олійку, масажними рухами м’яко очищаєш шкіру від макіяжу і інших забруднень. Трохи води, і олія перетворюється в ніжну емульсію, яка легко змивається. Шкіра при цьому залишається зволоженою.

Пінка на водній основі

Додаємо трохи засобу на вологі долоні, і буквально за пару секунд вспінюємо до хмари м’якої і ніжноі піни. Наносимо на обличчя, масажуємо легенько і весь цей час відчуваємо шовковисту текстуру. Можна змивати. Уже на цьому етапі буває помітно, як проходить втомлений вигляд і з’являється легке сяйво.

Після можна додати 1-2 рази в тиждень додатковий етап у вигляді пілінгу з фруктовими кислотами. Це не агресивний хімічний пілінг, кислоти в невеликій концентрації, додані в щоденний догляд, оновлюють шкіру дуже делікатно, без лущення і почервоніння.

Тонер

Цей засіб покликаний відновити кислотно-лужний баланс після очищення, зволожити шкіру, зробити її пружною і підготувати до сприйняття активних інгредієнтів. Можна нанести його за допомогою ватного диска, але краще - подушечками пальців, легкими рухами.

Есенція, концентрат, сироватка або активатор

На цьому етапі з’являються ті самі активні інгредієнти, до сприйняття яких ми готували шкіру. Вони повинні боротися з якоюсь конкретною проблемою: сухість, тьмяність, пігментні плями, запалення, ознаки старіння. Наприклад, сироватка з центелли підходить для проблемної шкіри, муцин равлики допоможе розгладити зморшки, а гіалуронова кислота глибоко зволожує.

Емульсія або крем

Вибір залежить від вашого типу шкіри. Емульсія - легкий зволожуючий засіб, суспензія найдрібніших крапель олії в водному середовищі. Вона добре підходить для жирної та комбінованої шкіри. Для сухої шкіри краще вибрати живильний або зволожуючий крем.

Вечірній догляд на цьому завершується, а ранковий триває нанесенням bb-крема, який підлаштовується під тон шкіри, приховує недосконалості і не лежить маскою. Більшість таких тональних засобів містить SPF-фактори і захищає шкіру від яскравого сонця.