Стиль хай-тек в інтер’єрі квартири - поєднання комфорту і високих технологій

Хай-тек - це сучасний стиль, який включає в себе використання новітніх елементів декору і мінімалізм. Зародився стиль хай тек в інтер'єрі на початку 60-х років і швидко набув популярності. Його головною рисою є функціональність всього навколишнього оформлення. В стіни вбудовуються високотехнологічні панелі, підлога обов'язково оснащуються підігрівом, освітлення вмикається по плесканню долонь.

Відмінні риси інтер’єру хай-тек

При виборі покриття віддають переваги плитці, паркету або ламінату, для оформлення стін використовує покриття в монохромних тонах, стелі відрізняються блиском глянцю, незвичайною формою і дзеркальним відображенням. Щодо меблів, то ідеальним варіантом для реалізації хай-тек ідеї стануть чудові стільці і столи бренду Престол, адже саме цей бренд поєднав у собі кращі моделі з усього світу, згрупувавши їх в оригінальні вишукані колекції стилів Trend, Hi-tech, Industrial, Exclusive, Smart, Art, Party. 

Як і будь-який інший стиль, елегантність дизайн інтер’єру хай-тек має свої особливості. Він створювався і вдосконалювався роками, оновлювався з виходом нових гаджетів. При цьому в ньому завжди залишалися загальні риси:

- мінімалізм і простота геометрії;

- відтінок меблів підбирається під колір стін;

- скляні поверхні;

- двері-купе;

- безліч висувних ящиків зі стін;

- чіткість оформлення спальні;

- велика кількості світла.
 
Оформлення квартири в стилі хай-тек

Стиль хай-тек в інтер’єрі має стриманий, досить сухий і лаконічний вигляд, відрізняється урбаністичністю, оскільки спочатку застосовувався в якості обробки промислових приміщень. При цьому, межі його розпливчасті: найголовніше призначення даного дизайнерського рішення - продемонструвати, як нові технології вписуються в обстановку, створену завдяки оригінальному поєднанню сучасних матеріалів.

Квартира в стилі хай-тек - це простір, в якому фокусна увагу належить прямим лініям і кутах. Крім цього, застосовуються методи візуального розширення площі: це досягається завдяки дзеркалам, гладким світлим покриттям з глянцем, мобільним прозорим перегородкам.

Облаштовуючи приміщення в цьому стилі, не варто перевантажувати квартиру великою кількістю декоративних предметів. Головний принцип тут: «чим менше - тим краще» не завадить; господарем становища тут є світло, яке відбивається від хромованих деталей, скла, холодних металевих поверхонь. За рахунок мінімалістичною обстановки, виходить практичний і зручний дизайн, в якому елементи організовані просто, але ергономічно і раціонально.

Елементи дизайну і предмети інтер’єру хай-тек

Дизайн в стилі хай-тек не означає голий аскетизм і порожній простір. Однак декор повинен гармонійно вписуватися в обстановку, не вибиватися із загальної стилістичної концепції. Його особливостями є геометричні форми, асиметричність і хитромудрість конструкцій, поєднання металевого, пластикового і скляного матеріалу. Такими предметами інтер’єру, що додають кімнатам затишок, можуть стати світильники суворої форми, великі монохромні картини з сюрреалістичними сюжетами або міськими панорамами.

Цікавою родзинкою і одночасно акцентним предметом у вітальні стане електричний камін, вбудований в поверхню. Статуетки з металу і скла, компактні кашпо в підходящій квітковій гамі з мініатюрними зеленими рослинами будуть доречні в спальні. На підлогу можна постелити килим з м’яким довгим ворсом. Добре впишуться в інтер’єр годинник в металевій окантовці, дзеркальні вставки, керамічні вироби простого, але вишуканого дизайну. Такі аксесуари допоможуть оживити простір, внести нотку енергії і життя. Що стосується штор, то допускається застосування текстилю в світлій колірній гамі, штор-ниток, білих або сірих жалюзі.

Характерні для стилю хай-тек матеріали

Здійснюючи ремонт в стилі хай-тек, зверніть увагу на такі стилеутворюючі матеріали, як пластик, стилізований бетон, метал, скло - ці поверхні будуть формувати головне враження про квартиру. Вони являють собою втілення нового стилю, далекого від приївшихся і шаблонних класичних рішень. Можливе застосування покриттів із сплавів, композитів. Як правило, дерево використовується в цьому дизайні акуратно (тільки в меблевих ніжках, предметах декору), як і камінь, і без обробки.

Структура матеріалів не піддається обробці, залишається натуральною, в своєму природному вигляді. В якості підлогового покриття доцільно використовувати такі оздоблювальні матеріали, як плитка, ламінат з глянцем, паркетну дошку. Стіни можна пофарбувати фарбою з матовим або глянцевим ефектом. Шпалери клеяться рідко, але, якщо присутні, то тільки з флізеліну. Також стіни квартири, в якій чітко простежується урбаністична концепція, можна оформити фактурним каменем, цеглою. Прекрасно виглядає штукатурка, а також дзеркальні панелі в якості покриттів. Для стелі варто підібрати металізоване підвісне або рейкове рішення.