«Мій будинок - моя фортеця» або як вибрати автоматичні ворота

Сьогодні автоматичні ворота - це не просто символ високого статусу власника будинку чи хороший естетичний вигляд. Вибираючи цей сучасний гаджет, ви купуєте функціональність і високу надійність, довговічність і зручність у використанні.

Сьогодні вони вже не є дивиною, серед пропонованих типів автоматики є найрізноманітніші: ви можете вибрати відкатні (зсувні), розпашні, секційні ворота. Однак які з підійдуть саме для вашого будинку? Або, можливо, просто сподобаються вам більше за інших?

Багато хто вибирає сьогодні серед всіх видів огорож розсувні (відкатні) варіанти, визнаючи їх практичність і оптимальність у використанні. Автоматика приводиться в дію кнопкою на паркані або пультом дистанційного керування. Відкриваючись, вони звільняють весь отвір, що також можна вважати плюсом. При цьому можна виділити і такі переваги, як економія простору (вони відкриваються вздовж паркану), і безпеку. Також з вибором цих автоматичних огорож відпадає необхідність очищати сніг перед їх відкриттям. А якщо вам потрібна якісна автоматика для ворот для цих і інших моделей,  у Харкові їх можна замовити в компанії ТЕХНО-СТАЛЬ.

Автоматичні секційні ворота являють більш складну конструкцію з сендвіч-панелей на петльових шарнірах, яка відкривається горизонтально. Вони безпечні і досить компактні. Найчастіше власники приватних будинків вибирають “секціонки” - вони досить герметичні і витримують вітер і злива (та й непрохані гості навряд чи зможуть подолати таку перешкоду), а завдяки компактності відкривання економиться вільний простір. До того ж, цей тип автоматичних воріт комфортний в управлінні: як правило, виробники пропонують кілька варіантів управління - наприклад, пульт, спеціальне обладнання або навіть детектор відбитків пальців.

Розпашні ворота сьогодні вже менше поширені, однак якщо ви є прихильником класики, такий тип автоматики підійде вам більше всього. Вони являють собою традиційні двостулкові двері-стулки, що відкриваються у двір або назовні. Розпашні ворота зручні там, де немає можливості встановити відкатні (наприклад, немає достатнього простору).

Підбираючи автоматичні ворота, в першу чергу варто звертати увагу на їх відповідність загальному дизайну вашого будинку. Однак сьогодні ви можете вибирати абсолютно все - в відповідно до вашого бажання, смаком і можливостями: ви можете зупинити свій вибір на розпашних або секційних воротах, вони можуть бути великими або маленькими, навіть колір і фурнітура будуть такими, якими їх захочете бачити ви.