Як змінювався Jeep Cherokee: з позашляховика в кросовери

Нещодавно оновився флагман Jeep - Сherokee. Звичайно, це відмінний привід простежити за еволюцією класичного позашляховика з рамою і переднім мостом. Бо тепер Jeep - кросовер з поперечно розташованим мотором.

Початок. Еволюція класичного позашляховика Jeep Cherokee в кросовер досить цікава. Першою версією автомобіля був Jeep Wagoneer, оснащений двома дверима і двигуном V-6 потужністю 110 к.с.

Jeep Cherokee XJ. Наступне покоління позашляховика було представлено в 1983 році, завоювавши велику популярність в світі. Це був рамний автомобіль в двох модифікаціях: передньоприводній, і задньопривідній.

Лінійка двигунів Jeep Cherokee XJ була представлена ​​2,5-літровим агрегатом потужністю 105 к.с., а також 4-літровою рядною “шісткою” потужністю в 193 к.с. У парі працювали 3 і 4-ступінчасті автоматичні трансмісії і 4- і 5-ступінчасті механічні.

На початку XXI століття вийшла в продаж модифікація Cherokee KJ. Передню частину оформили в стилі Wrangler, додавши закруглені фари і характерні поворотники. Випускався позашляховик, як і попередник, в двох комплектаціях. Це був як і раніше класичний позашляховик з поздовжньо розташованим мотором.

В якості силової установки працювали 4- і 6-рядні агрегати, в парі надавали 4- і 5-ступінчасті АКПП і 5- і 6-ступінчасті механічні.

Jeep Cherokee KK. Позашляховик побудували на новій платформі KA, оснастивши його 2,8-літровим дизельним або 3,7-літровим V6 на вибір. Продавався автомобіль в передньо- і задньопривідних варіантах.

Jeep Cherokee 2014. Саме в 2014 році автомобіль пройшов через серйозний рестайлінг. Його побудували на платформі Fiat Compact platform, відмовившись від рамної конструкції. Двигун розташували поперечно, те ж саме виконавши і з коробкою передач. Дивну зовнішність характеризувала розділена на дві частини передня оптика.

Нещодавно позашляховик зазнав ще більш екстремальні зміни, повністю оновивши зовнішній вигляд. Тепер він став одним з представників сегмента кросоверів, про що говорять характерні риси. Машина тепер більш консервативна і пізнавана, з’явився і повнопривідний варіант. До речі, якісні автозапчасти JEEP б/y по вигідній ціні пропонує компанія Razborka-jeep.

Підсумок. Jeep Cherokee з часу початку випуску зазнав кілька серйозних змін не тільки в зовнішності, але і в конструкції. Моделі змінили використовувану платформу, додали впізнавані риси, що характеризують кросовери і оновили передню оптику.

Хоч Cherokee і відійшов від схеми класичного позашляховика на задньопривідній базі, це не завадило йому зберегти відмінні таланти “пройдисвіта”. До сих пір Jeep Cherokee залишається одним з найбільш популярних автомобілів не тільки у нас, але і за кордоном, в основному завдяки своїм позашляховим можливостям.