Як вибрати приставку smart TV

Незважаючи на те, що більшість сучасних телевізорів апріорі мають в своєму арсеналі підтримку Smart TV, попит на окремі приставки не тільки не падає, але і з кожним роком зростає. Як вибрати smart TV приставку на Android правильно? Про це поговоримо в цій статті.

Чим smart TV приставка на Андроїд краще телевізора з вбудованим WiFi?

Приставка на Андроїд володіє всіма перевагами і недоліками будь-якого іншого смартфона на даній ОС. Замість звичайного телевізора, заточеного в основному під перегляд міського телебачення з додатковим урізаним функціоналом, ми отримуємо повноцінну мультимедіа платформу. Також при наявності вже застарілої моделі кількарічної давності випуску, набагато дешевше купити хорошу приставку, ніж переплачувати за новий “ящик”. І якщо вам потрібна надійна, функціональна і недорога приставка смарт тв, зверніть увагу на вигідні пропозиції від інтернет-магазину tv-pristavki.com.ua

Перелічимо основні можливості, які надає використання smart TV Box.

Інтернет

Основна її функція - це підключення ТВ до інтернету. Залежно від моделі, приставка може підключатися або тільки по WiFi - це притаманне в основному маленьким моделям у вигляді флешки - ТВ стік. Або це ТВ бокс, у якого є повноцінний порт LAN для з’єднання з роутером по кабелю.

Більшість фахівців голосують за WiFi, але тут при виборі ТВ приставки слід особливу увагу звертати підтримуваному діапазону частот на 5 ГГц і таким характеристикам, як оперативна пам’ять і частота процесора. Ці два параметри будуть дуже сильно впливати на швидкість роботи. Навіть при серфінгу по інтернет-сторінках, не кажучи вже про онлайн перегляді відео в хорошій якості, при невеликому обсязі оперативки, та ще на завантаженій частоті 2.4 ГГц, у вас картинка буде постійно висіти, пристрій перегріватися, глючити і в кінцевому підсумку вибивати з мережі або взагалі вимикатися - якщо ви самі раніше не розіб’єте його об стінку!

Додатки з Google Play Market

Тут все просто - на Андроїд приставці доступні всі мобільні додатки зі сховищ Гугл. Ігри на великому екрані, відео програвачі, офісні програми та багато іншого - ви можете повністю кастомізувати свою приставку під виконання будь-яких завдань. Для того, щоб встановити максимальну кількість додатків знадобиться великий внутрішній вбудований накопичувач - звертаємо увагу на цей показник.

Відео

Зрозуміло, розмірковуючи про вибір Android Tv Box, не можна не сказати про те, що з її допомогою можна буде програвати відео відразу з декількох джерел: онлайн з інтернету з підключеною до неї флешки з домашнього медіа-сервера DLNA потокове мовлення цифрових інтернет-каналів при це медіа-плеєр можна вибрати також на свій смак.

Спілкування

Якщо підключити до приставки клавіатуру і мишу, і встановити відповідний софт, то взагалі можна її використовувати для спілкування. Насправді, слабо уявляється, хто на такому великому екрані буде набирати повідомлення в WhatsApp або Viber, але от якщо поставити туди Skype, то спілкування по відеодзвінку буде більш реальним.

Як вибрати кращу ТВ приставку на Android?

При виборі ТВ приставки на Android потрібно керуватися приблизно тими ж характеристиками, які ми пред’являємо до смартфону. Швидкість, універсальність і стабільність роботи залежить від таких показників, як:

- Процесор - чим більше кількість ядер і вище частота, тим швидше будуть оброблятися дані.

- Графічний прискорювач - теж бажано побільше ядер

- Об’єм оперативної пам’яті - 1-2 гігів на сьогоднішній день вже буде замало. Оптимально - від 4 ГБ і вище, але там вже ціна буде кусатися.

- Розмір вбудованої пам’яті для програм і завантажених файлів

- Наявність портів для підключення до ТВ - HDMI, і ін.

- Наявність додаткових портів і слотів для підключення флешок, SD-карт, миші, клавіатури і т.д.

- Наявність мережевого роз’єму для конекту до інтернету або роутера по кабелю

- Наявність бездротових модулів - WiFi, Bluetooth

- Версія ОС, як зазаначалось вище, найкраще вибрати Андроїд

- Підтримка пульта управління