Тканинні ролети - стильне рішення для ваших вікон

Коли ремонт добігає кінця виникає питання - а як прикрасити вікна і при цьому сховатися від сонячних променів і сторонніх поглядів? Не потрібно відразу ж зупинятися на класичних варіантах типу штор, набагато краще з цим завданням впораються рулонні штори.

Останнім часом дизайнери все частіше вибирають для декору вікон саме тканинні ролети. Вони можуть бути будь-якого кольору, фактури і будь-якого розміру, але головна перевага це те, що вони вписуються в будь-який інтер’єр. Звичайно ж, дане твердження справедливе лише за умови якісних виробів, і саме такі можна придбати на https://zhalyuzi-nebo.com.ua/ukr/tkaninni-roleti.html, компанія «Жалюзі-Небо» пропонує величезний асортимент оригінальних джутових і бамбукових тканинних ролет, систем “День-Ніч”, а також захисних ролет, римських штор, різних типів жалюзі здатних не тільки гідно прикрасити вашу домівку, а й надійно вберегти її від спекотних сонячних променів, і зайвої людської цікавості.

По суті, рулонні штори - це полотно тканини і вал, на який вона накручується. Існує два види рулонних штор:

- відкриті - проста конструкція з полотна і вала, внизу знаходиться планка, щоб ролети звисала.

- закриті - вал закритий спеціальним пластиковим коробом, а з боків тканини напрямні.

Встановлювати тканинні ролети можна на стіну над отвором вікна, у віконний отвір і на саме вікно.

Основні переваги рулонних штор

1. Займають мало місця в порівнянні, наприклад, з портьєрами. Саме тому в приміщеннях з маленькою площею вигідно використовувати тканинні ролети.

2. Простота управління, досить потягнути за ланцюжок і ролета закриє вікно в лічені секунди, так само можна не закривати вікно повністю, а опустити ролету на потрібний рівень.

3. Надійний захист від сонячних променів і очей, тканина для ролет може бути трьох видів: пропускаюча світло, відображаюча і розсіююча.

4. Універсальність: рулонні штори дозволяють їх використовувати з будь-якими іншими видами декору вікон і при цьому шикарно з ними поєднується.

5. Основна перевага - це вартість, даний вид декору вікон є найдоступнішим.

Де використовувати рулонні штори?

Рулонні штори можна використовувати в будь-якому приміщенні офісу, будинку або квартири, а також в спеціальних приміщення, таких як сауна, басейн, тренажерний зал або домашній кінотеатр.

Для вітальні, спальні та дитячої краще вибрати однотонні тканинні ролети пастельних відтінків, для дитячої підійдуть ролети з героями дитячих мультиків.

На кухні можна використовувати будь-які тканинні ролети, які підходять по дизайну, основна перевага ролет на кухні, це наявність в тканині спеціальних просочень, які допомагають відштовхувати пил і жир.

В офіс краще вибрати м’які відтінки, наприклад: білий, молочний, світло-зелений або ніжно блакитний.

Для сауни, басейну або тренажерної зали потрібно використовувати спеціальні функціональні рулонні штори, такі штори мають двостороннє водовідштовхувальне покриття або спеціально термо покриття.

Для домашніх кінотеатрів необхідно використовувати тканини Blackout, дані тканини забезпечують 100% затемнення.

Вибір тканини і кольору рулонних штор

Рулонні штори представлені у величезній кольоровій гамі, але перш, ніж визначитися з кольором, потрібно знати, якої щільності вибрати тканину.

Для різних приміщень може бути використана різна щільність. Для кухні краще використовувати тканини, які максимально пропускають світло, так як дане приміщення повинне бути світлим.

Для кімнат відпочинку краще використовувати тканини з максимальною щільністю, вранці надійний захист від сонячних променів, а вночі від вуличних ліхтарів і настирливого ​​підсвічування реклам.

Дитячі кімнати можуть забезпечуватися як щільними тканинами, так і тканинами з середньої щільності.

Так само варто враховувати з якого боку розташовані кімнати, якщо вони не на сонячній стороні, то можна вибрати тканини меншої щільності і навпаки.

Колір тканинних ролет потрібно вибирати виходячи з інтер’єру приміщення. Оптимально відштовхуватися від кольору стін і вибирати колір на пару відтінків світліше або темніше. Так само цілком прийнятний вибір кольору тканинних ролет виходячи з кольору меблів, в такому випадку колір краще вибирати в колір.

Не забувайте, що рулонні штори бувають не тільки однотонними, але і можуть мати малюнок, квітковий принт, абстракції і т.д. це можна дуже доречно обіграти в інтер’єрі.