Все, що потрібно знати про перманентний макіяж

Досить пройтися по Instagram-хештегам #semipermanentmakeup, #permanentmakeup чи аналогічним, і переконатися - перманентний макіяж сьогодні переживає друге народження. Тепер у нього інші назви: пудрове напилення, тонування губ, міжвійний контур і так далі.

«Сучасні жінки не хочуть витрачати на макіяж більше 10 хвилин в день, - говорить Крісті Стрейчел, до якої звертаються за ідеальними бровами Гвінет Пелтроу і Адель. - Ви робите перманентний макіяж раз в рік-два, а решту часу просто насолоджуєтеся результатом».

Сучасна версія цієї б’юті-процедури виглядає натурально і не зробить з вас жертву краси. У цьому ви зможете переконатися, відвідавши арт-колор студію «WooW!», тут https://woow.kiev.ua/ про неї можна більше дізнатися.

Економія часу - не єдина причина, по якій перманентний макіяж знову затребуваний. За останні кілька років удосконалилися технологія, інструменти та склад пігментів. Результат не має нічого спільного з моторошним макіяжем нульових.

«Якщо раніше пігменти були настільки стійкими, що макіяж міг триматися до 10 років, то сучасні техніки більш щадні - колір поступово вимивається і дає натуральний ефект. За бажанням процедуру можна оновлювати кожні 12-18 місяців, - каже майстер перманентного макіяжу Емі Джин. - У складі старих пігментів був діоксид титану, який міг давати несподіваний підтон, наприклад, зелений або блакитний. Сучасні пігменти в більшості своїй органічні».

Брови

Є кілька технік перманентного макіяжу брів: пудрова, нано-напилення і омбре. При пудровій техніці пігмент наноситься точками, за рахунок чого виходить ефект натуральних об’ємних брів. Ніяких чітких ліній, контуру і глибокого проникнення фарби в шкіру. Навіть при близькому розгляді брови виглядають так, як ніби їх злегка підфарбували тінями.

Нано-напилення дозволяє заповнити необхідні порожнечі і зробити брови візуально більш густими. Техніка виключає чіткі лінії, за рахунок чого досягається максимально натуральний ефект. Головний плюс процедури в тому, що вона практично безболісна.

Омбре передбачає нанесення більш прозорого кольору ближче до перенісся і посилення його до середини брови і кінчика. Основне правило - робити м’яку розтушовку переходів від одного відтінку до іншого. Що очікувати: спочатку колір може здатися темним, однак в процесі загоєння відтінок посвітлішає. Єдина рекомендація, яку слід дотримуватися після процедури - не мочити брови кілька днів.

Очі

На зміну суцільний підводці прийшов тонкий міжвійний контур. Пігмент наноситься точково в простір між віями. В результаті вії виглядають густими, а погляд стає виразнішим. Що очікувати: процедура безболісна - використовувані машинки мають легкі вібрації, по відчуттях нагадують електричну зубну щітку. Як і у випадку з бровами, вії не можна мочити кілька днів.

Губи

Забудьте про чіткий контур в дусі 90-х - править бал природна розтушовка! Перманентний макіяж губ - відмінний спосіб злегка збільшити об’єм, не вдаючись до ін’єкцій, і додати губам красивий відтінок, який позбавить від необхідності постійно користуватися помадою (зволожуючий бальзам не береться до уваги).

Технологія полягає в тому, що по контуру губ наноситься темний відтінок, який плавно переходить в світлий ближче до середини. Чого очікувати: догляд після процедури мінімальний - не чіпати губи руками зайвий раз і регулярно наносити антисептичний крем.

Веснянки

Тренду на веснянки багато в чому сприяв «ефект Меган Маркл», а також роботи візажистів Шарлотти Тілбері і Ніколи Джосс. Якщо ви хочете надати обличчю молодий завзятий вигляд, але не готові проводити години під палючим сонцем заради веснянок - цей варіант для вас. Найважливіше в процедурі - підібрати правильний відтінок, щоб веснянки виглядали природно.

Що очікувати: перший тиждень доведеться пристосуватися приймати душ так, щоб не мочити обличчя. За шість тижнів до процедури варто відмовитися від пілінгів і ін’єкцій ботоксу, а після - від розріджують кров ліків і риб’ячого жиру, щоб уникнути появи синців.