Машина, яка не боїться аварій: незвичайний Mercedes в деталях

Машини з паперу, з чайником всередині і обробкою золотом - прототипами зараз здивувати неможливо. Зазвичай концепти роблять для того, щоб показати дизайн майбутнього, а заодно і експериментальні системи, які через кілька років підуть в серію.

Mercedes тут винятком не став, але крім традиційних прототипів (якщо це взагалі стосовно слову «прототип») компанія зі Штутгарта працює над особливими проектами, які повністю зосереджені на безпеці. Причому часто подібні моделі взагалі не показують публіці. До речі, власникам моделей цього та інших популярних виробників стануть в пригоді пропоновані на https://toolsclub.com.ua/ надійні функціональні автоінструменти.

Програма безпеки Mercedes називається ESF і веде свою історію з початку 1970-х. За весь час компанія випустила безліч експериментальних безпечних автомобілів. Причому більшість з цих машин в ході тестів були знищені. Попередній концепт-кар підвищеної безпеки випустили в 2009-му на базі S400 Hybrid. Зараз він займає своє місце в експозиції технологічного центру безпеки Mercedes-Benz в Зіндельфінгені. Саме тут можна побачити абсолютно новий сейфті-кар і розібратися, що нас чекає в майбутньому.

Прямокутне кермо

Давайте чесно: попередні прототипи безпечних автомобілів Mercedes-Benz зовні виглядали страшно. Але це й не дивно, так як основна їх мета - зберегти життя водія і пасажирів, а не продемонструвати чудеса дизайну. Однак новий кросовер Experimental Safety Vehicle 2019 став винятком. Автомобіль побудований на базі нового GLE з гібридною силовою установкою і, незважаючи на незвичайне забарвлення кузова, чотири лідара на даху і LED-панелі замість решітки радіатора, вийшов дуже ефектним.

ESF-2019 оснащений безпілотною системою, яка на серійних моделях Mercedes поки не застосовується. Машина може їздити по дорогах загального користування без водія: в просторі вона орієнтується завдяки складному комплексу датчиків, сенсорів, радарів і чотирьох лідарів, встановлених на даху.

Автомобіль вперше оснастили незвичайним кермом прямокутної форми. Це рішення німці пояснили просто: прямокутне кермо дозволяє поліпшити оглядовість приладової панелі і збільшує простір для ніг. Якщо натиснути на кнопку включення автономного режиму, кермо і педалі прибираються - це зменшує ризики отримання травм при аварії, а також дозволяє водієві відчувати себе більш комфортно.

Кокон замість подушок безпеки

Подібна технологія зажадала особливих подушок безпеки. Фізично стандартний Airbag не зміг поміститися в таке мініатюрне кермо, а при їзді в безпілотному режимі і аварії він був би занадто віддалений від водія. Тому подушку безпеки розмістили в приладовій панелі - приблизно як для переднього пасажира в звичайній машині. Після цього розробникам довелося змінити форму і розмір звичного Airbag.

Також у машини з’явилися абсолютно нові бічні подушки безпеки, які в разі аварії закривають водія, як кокон. Такі заходи необхідні при їзді в безпілотному режимі, коли автомобіліст може, наприклад, спати, читати або листуватися.

Ремені з підігрівом і дитяче крісло з USB

Ще одна інновація - ремені безпеки з системою Pre-Safe Curve, які при вході в поворот на занадто великій швидкості автоматично пренатягуються. Крім того, ремені безпеки оснастили функцією підігріву, яка в країнах з холодним кліматом буде мотивувати пристебнутися хоча б заради власного комфорту. Принаймні, так вважають інженери Mercedes.

Для пасажирів-дітей німці підготували інноваційне крісло з системою Pre-Safe Child. Сидіння підключається до машини c допомогою USB-порту, а спеціальні датчики стежать за температурою, пульсом і диханням дитини - вся необхідна інформація виводиться на дисплей мультимедійної системи. У кріслі навіть є фронтальна камера, зображення з якої також можна вивести на екран.

Величезний екран на решітці радіатора

Німці зізнаються, що, незважаючи на гігантський технологічний прорив в автопромі, люди все ще побоюються автопілотів. В першу чергу це стосується пішоходів - вони не завжди впевнені, що машина без водія вчасно загальмує перед ними.

Щоб вирішити цю проблему, інженери Mercedes встановили на решітці радіатора кросовера спеціальну LED-панель. Вона забарвлюється в бірюзовий колір, даючи зрозуміти, що машина помітила людини і готова його пропустити. Причому на цьому екрані можуть висвітлюватися навіть короткі повідомлення.

Маленький робот під машиною

Якщо ESF 2019 все-таки потрапить в аварію або зламається, то тут теж все буде максимально безпечно. По-перше, два аварійних знака з’являться самі - один з них являє собою маленький робот, який уміє самостійно виїжджати і зупинятися позаду кросовера, а другий знак розгортається прямо на даху машини. На екрані позаду при цьому висвічується попереджувальний напис.