Американці розробили ультраефективний велосипед без ланцюгів і перемикачів

Нещодавно компанія CeramicSpeed ​​на провідній в світі виставці велосипедів Eurobike в Німеччині представила новий безконтактний і безшумний ультрапродуктивний велосипед. Прототип котрий отримав назву Driven, і який буквально зачарував глядачів, виграв премію Eurobike серед 365 інших номінантів.

«Наша мета була ясна: спроектувати найбільш ефективну трансмісію, яку тільки можна собі уявити. На сайті творця велосипеда стверджується, що «у співпраці з відділом машинобудування Університету Колорадо була створена концепція приводного вала, в якій використовується 21 підшипник CeramicSpeed, і яка встановлює новий орієнтир в якості найбільш ефективної трансмісії в світі».

Система 21 CeramicSpeed ​​Bearings, представлена ​​на велосипеді Driven, складається з 21 підшипника, призначених підвищити його функціональність і ефективність. Ці підшипники «передають крутний момент від переднього колеса на 13-швидкісну зубчасту передачу, встановлену на задньому колесі».

Керування здійснюється, по суті, за допомогою системи карданних валів і шестерень, замість традиційних і кілька неефективних моделей ланцюгів і перемикачів. Компанія стверджує, що їх нова система «створює на 49% менше тертя в порівнянні з кращими системами ланцюгових передач, які є на ринку». Компанія досягла цього, видаливши вісім факторів, які сприяють тертю. Крім того, заміна металевого ланцюга на вугільний карданний вал привела до створення велосипеда з двовимірним аеродинамічним профілем, який зменшує опір і забезпечує більш низьку вагу.

Що ще більш вражаюче, CeramicSpeed ​​провела тести, які показали, що їх модель Driven досягла приросту максимальної ефективності, у порівнянні зі звичайними моделями велосипедів, на 99%. Було також виявлено, що система забезпечує на 32% менше тертя, ніж оптимізована за технологією CeramicSpeed ​​трансмісія DA, і на 49% менше тертя, ніж Dura-Ace.

Насправді, це не перша модель подібного приводу, з якої експериментували велосипедні компанії. Проте, попередні моделі завжди демонстрували меншу потужність, ніж в даному випадку.

Коли цей концепт буде доступний масовому споживачеві наразі невідомо, а наразі, якщо вас цікавить продаж велосипедів, відвідайте магазин extremstyle.ua, саме тут в широкому асортименті представлені чудові гірські, міські, шосейні моделі, а також фетбайки, і електровелосипеди  по доступній вартості.

Варто зазначити, що спеціалісти компанії CeramicSpeed ​​працюють з відділом машинобудування Університету Колорадо над їх велосипедом Driven всього дев’ять місяців, і напевно можна очікувати ще масу поліпшень. Команда вже досліджує інтеграцію карданного валу в раму, щоб ще більше зменшити його знос.

Модель все ще потребує доопрацювання, але, безсумнівно, CeramicSpeed ​​перетворюється на щось дійсно видатне. Повірте, виграти престижну нагороду Eurobike - це вже неабияке досягнення. Нагорода вважається однією з найпрестижніших в велосипедної індустрії і «об’єктивно оцінює самі передові розробки велосипедів».