Капкейки замість торта: чудові ласощі для весільного столу!

Як і в будь-якому іншому мистецтві, в кондитерському мистецтві постійно спостерігаються оновлення. Нові рецепти, способи приготування, оригінальні прикраси - все це поступово витісняє старі способи готування.

Разом з усім світом змінюється і весільна мода. Незмінним атрибутом будь-якого весілля є торт - він символізує закінчення торжества. Так ось, мода на весільні торти теж змінюється. Зрозуміло, від солодкого на весіллі відмовитися неможливо. Однак, урізноманітнити традиції і звичаї, які шанували століттями, можна.

Останнім часом популярними стали капкейки. Ці ласощі загрожують витіснити з весільних столів торти. Капкейки - це невеликі кондитерські вироби, випікаються вони в формі кексів і прикрашаються різними способами - глазур’ю, кремом, вершками, фігурками, візерунками з кондитерської мастики та іншими кондитерськими шедеврами.

Назва капкейк перекладається з англійської, як «кекс в чашці». Як правило ці кекси розфасовані в паперові упаковки. Виглядають ці тістечка досить мило і привабливо і нагадують маленькі весільні тортики.

Історія цих кексиків налічує більше трьох століть. Вперше їх почали випікати в 18 столітті в Америці. В даний час ці кулінарні шедеври на піку популярності. Все частіше замість весільних тортів молоді пропонують гостям капкейки, так як вони більш акуратні, але не менш смачні, ніж шматок торта. А замовити капкейки рекомендуємо в кондитерській “Cupcake Studio”, це дуже смачні і оригінальні ласощі з фігурками, з квітами з мастіки, різноманітними написами, здатні гідно прикрасити будь-яке свято, чи стати чудовим подарунком!

Які ж переваги мають маленькі кекси перед весільним тортом? По-перше, вони досить оригінальні і привабливі на вигляд. Та й зробити капкейки можна з різними начинками і прикрасами, а торт буде єдиним. Все серйозніше з кожним роком молоді підходять до організації власного весілля, продумуючи кожну дрібницю. Зрозуміло, що маленькі кондитерські вироби вписуються в концепцію деяких весіль набагато краще, ніж великий торт. Крім того, капкейки не стали ще справжньою весільної традицією, а всім молодятам хочеться здивувати своїх гостей. Маленькі оригінальні тістечка, як не можна більш відповідають цій меті.

Рецептів приготування капкейков безліч, а вже прикрасити їх можна так, як дозволить ваша фантазія. Кожен капкейк на весілля можна прикрасити своїм чином, що зробить весільний десерт унікальним і неповторним.

Ще однією важливою перевагою какпкейків є те, що їх не потрібно різати, а для того, щоб їх покуштувати, не потрібна тарілка. Як правило, порізати багатоярусний торт - завдання не просте. Найчастіше шматки торта виходять різної величини, і гості починають виторговувати один у одного шматок побільше, та солодше. Капкейкі в цьому плані вельми зручні - вони мають однаковий розмір і форму.

Нерідко після весільного бенкету гості настільки ситі, що покуштувати десерт просто не в змозі. Тому доводиться шукати упаковку для шматка весільного торта. Капкейк набагато простіше упакувати, та й донести його до будинку в цілості й схоронності шансів куди більше.

До речі, якщо для вас так важлива традиція нарізування весільного торта, то можете подати на стіл композицію з невеликого весільного торта і капкейків, які будуть виконані в єдиному стилі. Торт можете розрізати, а гості нехай пригощаються капкейками.

Єдиним недоліком цих ласощів є його ціна - замовлення капкейків обійдеться дорожче, ніж виготовлення весільного торта. І замовляти капкейкі слід, орієнтуючись на кількість гостей.