Експерти склали рейтинг найнадійніших автомобілів

Авторитетне дослідницьке агентство JD Powers опублікувало результати нового дослідження, присвяченого якості та надійності нових автомобілів. Результати виявилися несподіваними - причому тільки не для тих брендів, що зайняли лідируючі позиції.

У підсумку найменшою кількістю звернень до сервісів похвалилися власники автомобілів бренду Genesis: всього 63 на кожну сотню автомобілів, причому Genesis G70 названий ще і найнадійнішим новим автомобілем в своєму класі. На другому місці - компанія Kia з результатом 70/100, причому цей бренд потрапляє в топи опитування JD Power вже п’ятий рік поспіль. Третя позиція була віддана компанії Hyundai. Таким чином, в опитуванні американської консалтингової компанії трійку призерів склали бренди корейського альянсу Hyundai-Kia, обійшовши японскі марки - колишніх володарів репутації найнадійніших машин.

У десятку лідерів увійшли додатково бренди Ford, Lincoln, Nissan, Dodge, Lexus, Toyota, і Chevrolet. До речі, тут https://azon.ua/vaz/2110/zapchasti-na-elektrooborudovanie-vaz-2110/generatory-i-komplektuyushchie-vaz-2110/generatory-vaz-2110/ можна по найкращій вартості придбати якісні запчастини до Шевроле, а також до різних моделей ВАЗ, ГАЗ, ЗАЗ, Daewoo.

Організатори опитування окремо відзначили, що всі представлені в опитуванні європейські компанії показали результат нижче “середніх по лікарні” 93 звернень на 100 автомобілів. Кращим серед європейців названий Mercedes-Benz з показником 94/100, що розділив 12-е місце з GMC і Mazda, при цьому Mercedes-Benz CLS отримав найвищий рейтинг надійності в категорії середньорозмірних преміальних автомобілів. Замикають же список Mitsubishi (121/100), Land Rover (123/100) і Jaguar (130/100).

В опитуванні взяли участь понад 76 тисяч респондентів-власників автомобілів не старше 3 місяців, які відповідали на питання про кількість звернень на сервісні станції та загальної задоволеності якістю виготовлення із найрізноманітніших напрямів. Рейтинг складався, відповідно, за кількістю зафіксованих проблем на кожні 100 автомобілів-учасників.

Дослідники відзначають, що вперше з 2014 року ситуація з якістю в порівнянні з опитуванням минулого року не покращилася, а залишилася на попередньому рівні. Відзначено прогрес у розвитку мультимедійних систем, але названі також і традиційні проблеми - в їх числі дефекти АКП, шуми в підвісці і спалахи з нез’ясовних причин контрольної лампи check engine. 13 брендів-учасників опитування продемонстрували поліпшення результатів, а 18 здали позиції.