Особливості і переваги алюмінієвих вікон

Сьогодні на українському ринку віконної продукції представлений ряд сучасних рішень, особливе місце серед яких займають вікна, виготовлені з алюмінію. І хоча багато потенційних покупців вважають, що такі вікна лише недавно увійшли в наше життя, варто сказати, що в дійсності це не так.

Алюмінієві вікна застосовувалися в будівництві вже не один десяток років, проте не при зведенні житлового фонду - їх застосування обмежувалося лише промисловою сферою. Технології, за якими в той час виготовлялися алюмінієві віконні конструкції, ще не були адаптовані під установку в житлові будинки.

Однак, за останні кілька років подібні вироби металу стали надзвичайно популярними серед пересічних громадян. Це пояснюється їх доступністю, а також відмінними характеристиками цього технологічного металу. Зокрема алюмінієві вікна, які пропонує віконний супермаркет winstore.com.ua, мають безліч незаперечних переваг:

- висока міцність, стійкість до деформацій, довговічність;

- легкість (низька питома вага);

- надзвичайно високою стійкістю до корозії і інших несприятливих впливів навколишнього середовища (ультрафіолету, мікроорганізмів);

- можливість використання в широкому температурному діапазоні (від -50 ° до + 50 ° С) без зміни своїх фізичних і експлуатаційних властивостей;

- висока екологічність (відсутністю шкідливого впливу на організм мешканців);

- відсутність необхідності в спеціальному догляді (фарбування, покриття захисними лаками);

- широка можливість вибору колірного рішення і форми конструкції.

Відносна дешевизна виробів з алюмінію зовсім не відбивається на їхній якості: виготовлення алюмінієвих вікон здійснюється відповідно до ГОСТ на профільному обладнанні для виробництва алюмінієвих вікон. Це означає, що процес реалізації замовлення відповідає високим стандартам на кожному його етапі.

Алюмінієві вікна виграють в характеристиках не тільки у дерев’яних аналогів, а й у вікон з пластикового профілю (ПВХ). Алюміній, на відміну від пластику, не горить, а значить, пожежобезпечний. Пластик же не тільки прекрасно горить, а й виділяє в процесі горіння дуже отруйні для людини речовини: хлор і синильну кислоту.

Алюміній стійкий до забруднень і температурних коливань. Допустима різниця температур від -50 до + 60 гр. Це кращий матеріал для засклення вуличних павільйонів та кіосків.

Ціна залежить і від того, який профіль закуповується: холодний або теплий. Звідси виділяють і дві технології: холодне скління і тепле скління. Холодний профіль в 2 -3 рази дешевше теплого. Низька ціна обумовлена ​​більш простою технологією і більш низькими експлуатаційними характеристиками (не дарма його називають «холодний»). Холодний профіль виходить в процесі простий екструзії. Формування виробу здійснюється видавлюванням нагрітого алюмінію через матрицю з отвором.

Для створення ж теплого профілю застосовуються відразу три компоненти: зовнішня частина профілю, внутрішня частина профілю і терморозрив. Терморозрив знаходиться між внутрішньою і зовнішньою частиною профілю і ретельно з’єднується з ними. Виріб тому виходить більш щільним і утепленим. На виготовлення теплого профілю йде більше часу, грошей і трудових ресурсів. Ціна на вікна з холодного профілю починається від $ 30 за кв. м., а з теплого - від $ 150 за кв. м.