Замовлення кейтерингу: як не потрапити на “підводні камені”

Кейтеринг прийшов на зміну стандартним корпоративним заходам, які організуються силами компанії, всього 10-15 років тому. Поступово самодіяльність відійшла на другий план, і тепер топ-менеджери розуміють, що кейтеринг - це не стільки сама їжа, скільки грамотна організація незабутнього заходу зі своєю атмосферою.

При цьому часом здається, що дізнатися, наскільки якісно зроблений підбір кейтерингової компанії можна лише дослідним шляхом - в момент проведення самого заходу. Насправді це не так. І професіонали галузі дають кілька порад, які допоможуть не помилитися у своєму виборі.

Тонкощі грамотного вибору кейтерингу

1. Кейтеринг стосується не тільки вибору страв в меню. Ви можете подивитися картинки на сайті компанії і вписатися в бюджет, але не врахувати безліч чинників, які вважаєте за на перший погляд не настільки важливими. У реальності вони можуть перетворити гарний захід в провал. Наприклад, ви виберете приміщення, яке не вмістить всіх гостей і персонал, який буде займатися організацією виїзного банкету. Ви можете не врахувати транспортну доступність - наприклад, виявиться мало паркувальних місць. У приміщенні може не виявитися дитячої кімнати, не організовані зони для куріння і так далі. Начебто на перший погляд все це до кейтерингу прямого відношення не має, але по факту сильно впливає. Всі ці моменти треба обговорити в тому числі з кейтеринговой компанією.

2. Вивчіть портфоліо компанії. Головне питання - чи має вона досвід організації того типу заходів, що потрібно вам. Якщо так, то починайте спілкування з менеджером, звертаючи увагу на наступні моменти: наскільки вам йдуть на зустріч зі зміни якихось позицій в меню, наскільки швидкою є зворотний зв’язок, як саме менеджер слухає клієнта - в ідеалі він повинен більшу частину часу саме слухати , а не нескінченно пропонувати свої ідеї. Потім ви можете попросити страви на попередню дегустацію. Врахуйте, що це не примха, а нормальна сучасна практика.

3. Врегулюйте всі формальності. Пропишіть в договорі всі можливі варіанти і продумайте “план відступу”. Наприклад, ви замовляєте фуршет в офіс. В останній момент щось можна змінитися. ПП. Досвідчені кейтери сьогодні практикують навіть страховку на такий випадок.

Щоб ваше святкове, чи ділове міроприємство відбулося на найвищому рівні, замовляйте кейтеринг в Imperial-Catering. Ця компанія має значний досвід в обслуговуванні фуршетів до 4000 чоловік, і бенкетів до 1000 чоловік, співпрацюючи з нею ви гарантовано отримуєте бездоганний європейський сервіс, смачні страви, оригінальне сервірування столів і оформлення приміщення.