Nestle і XPO Logistics мають намір створити цифровий склад майбутнього

Компанія Nestle і XPO Logistics - один з найбільших логістичних операторів в світі, мають намір створити цифровий склад майбутнього в місті Лестершир, Великобританія.

Розподільчий центр в новому логістичному парку SEGRO East Midlands Gateway загальною площею 638 тис. кв. футів (6 га) буде належати XPO і переважно обслуговувати продукцію Nestle. Будівництво планується завершити в 2020 році.

У повідомленні говориться, що майбутній комплекс стане тестовим середовищем для розробки нових технологій XPO для подальшого впровадження на ринку. Склад буде обладнаний найпередовішими системами сортування і робототехніки. Система автоматизації розроблена спільно з Swisslog Logistics Automation.

«Цифрова екосистема комплексу, що інтегрує інструменти для інтелектуального аналізу даних і інтелектуальні машини, дозволить нам створити один з найбільш технологічних центрів управління дистрибуцією в світі», - відзначили в XPO.

Комплекс буде стратегічно розташований поблизу аеропорту Мідлендс і мати вихід на мережу автомобільних і залізниць країни. На території також передбачається створення залізничного терміналу. Звичайно, ефективна діяльність сучасного складу неможлива без відповідного надійного обладнання, і вцьому контексті хочеться порадити стеллажи на склад від компанії IPRIS-PROFIL, яка вже понад 15 років успішно реалізує якісне функціональне торгівельно-складське обладнання власного виробництва.

А тим часом стало відомо, що найбільший в США роздрібний рітейлер Walmart найближчим часом запровадить у своєму магазині в Левіттауні систему штучного інтелекту, яка буде виконувати обов’язки товарознавця і стежити за поставками. Нейросітка, яку розробила дочірня компанія рітейлера Kepler, буде стежити за кількістю кожної категорії товарів на складі і повідомляти співробітникам про необхідність закупити окремі позиції. Крім того, система буде спостерігати за вмістом корзин покупців і стежити, щоб товари на полицях стояли в правильному порядку.

Запуск Project Kepler запланований на кінець поточного року. Зараз компанія встановлює в магазині апаратуру, необхідну для роботи системи. Основна мета експерименту - перевірити можливості штучного інтелекту з управління реальним магазином, а не тільки складом, пише TechCrunch.

Якщо тестування штучного інтелекту пройде успішно, система запрацює і в інших магазинах рітейлера.