Як вибрати рейсмусовий верстат

Власники заміських будинків і просто любителі попрацювати з деревом стикаються з однією проблемою - стругання великої кількості дощок для вирівнювання їх товщини, підрізання в розмір і отримання гладкої поверхні. Оброблені заготовки потім йдуть на укладання підлоги, виготовлення меблів, оздоблення приміщень та інше.

Вирішити цю проблему допомагає покупка рейсмусового міні-верстата в інтернет-магазині https://king.if.ua/catalog/reysmusi/. Це компактне обладнання з автоматичною подачею і ножовим валом, який має до 3х ножів з швидкорізальної (для м’якого дерева) або твердосплавної (для деревини твердих порід) сталі.

Навіщо потрібна спеціальна техніка?

Багато хто замислюється про покупку, але не всі наважуються на неї. Так, це серйозне придбання з чималою вартістю. Здавалося б, дане обладнання можна легко замінити простим і більш доступним за ціною ручним інструментом - рубанком, фуганком і т.д. Так, дійсно можна, але не завжди. Коли мова йде про роботу час від часу - змайструвати пару полиць, табурет або лавку на дачу - ручного інструменту буде досить, а коли про стругання кубометрів дощок на довгий паркан, або на будівництво і обробку будинку, це твердження можна заперечити. Так в чому ж переваги рейсмусового верстата перед іншими пристроями того ж призначення?

1. Продуктивність - можна швидко і без зайвих зусиль обробити велику кількість матеріалу. Там, де електрорубанку потрібна година часу, рейсмус впорається за кілька хвилин.

2. Простота і безпека використання - ймовірність отримати травму, працюючи на верстаті набагато менша, ніж при застосуванні рубанка.

3. Висока якість - отримати за допомогою інших пристроїв заготовку з максимально рівною поверхнею і однаковою товщиною по всій довжині досить складно. Для рейсмуса - це основне і легко здійсненне завдання.

Тільки застосовуючи спеціальну техніку, можна швидко зробити рівну підлогу, повернути колишній вигляд старій вагонці, виготовити кілька дощок однакового розміру та інше. Придбання верстата виправдано його перевагами, навіть незважаючи на високу ціну, він окупить себе. Це підтверджують і відгуки щасливих володарів даного обладнання.

Вибираємо рейсмусовий верстат

Припустимо, Ви зважилися на покупку рейсмуса. Які основні проблеми постають при підборі потрібного пристрою, і що необхідно врахувати, щоб зробити правильний вибір рейсмусового верстата?

1. Бюджет. Вартість хвилює багатьох. Як придбати якісне обладнання, витративши при цьому мінімум грошей? По-перше, варто відзначити, що якщо Ви обробляєте більше 3-5 кубів матеріалу за сезон, то гнатися за низькою ціною не варто. Дешеві пристрої розраховані на невеликі обсяги робіт, вони можуть швидко вийти з ладу при високих навантаженнях. Тут потрібно більш «витривалий» верстат вартістю від 10 тисяч грн.

Якщо ж на порядку денному разовий ремонт заміського будинку (зробити облицювання кімнат, покласти підлогу) і подальше нечасте застосування, то цілком можна і заощадити. В даному випадку вірою і правдою відслужить обладнання вартістю до 8 тис грн.

2. Місце. Наступне питання - де використовувати і зберігати рейсмус? Він вимагає певної ділянки під експлуатацію, але так як мова йде про міні-верстати, то потрібно зовсім небагато місця. Головне, щоб пристрій можна було обійти з усіх боків - це раз, а матеріал було зручно подавати - це два. Тому при виборі зверніть увагу на розміри самого рейсмуса і максимальну довжину дощок, які будете обробляти. Багато користувачів з успіхом застосовують техніку на вулиці перед приватним будинком або гаражем. Але слід врахувати, що поверхня, на яку встановлюється верстат, повинна бути рівною, щоб не виникали сильні вібрації.

Що стосується зберігання, то розміри рейсмуса не перевищують метра по ширині висоті або товщині, тому він цілком поміститься в коморі, в сараї або в гаражі.

3. Технічні характеристики. Не можна забувати і про вибір за технічними параметрами, вони впливають на можливості обладнання.

- Глибина пропилу - показує, скільки за один прохід зрізає верстат. У рейсмусів значення цієї характеристики зазвичай знаходиться в межах 1-3 мм.

- Ширина пропилу визначає, заготовки якої ширини можна обробляти.

- Потужність впливає на продуктивність. Для приватної майстерні досить 1500 Вт. Але обладнанням більшої потужності (до 1800 Вт) легше обробляти деревину твердих порід (граб, бук, ясен, груша, в’яз, ялина та інше).

- Частота обертання валу - чим швидше будуть обертатися ножі, тим чистіше і рівніше поверхня буде після стругання.

- Вага - обладнання даного виду не тільки компактно за розмірами, але і має невелику масу.

Отже, як бачите, рейсмус - річ потрібна і зручна, а вибрати його не так складно, як здається. Визначте, для чого він буде використовуватися, і скільки Ви готові витратити на нього грошей. Потім прикиньте, чи маєте Ви вільне місце потрібного розміру, врахуйте габарити пристрою. Далі підберіть відповідну за технічними параметрами модель. Все це можна зробити, використовуючи систему вибору за параметрами на сайті king.if.ua/catalog/reysmusi/, або по телефону, через менеджерів. Бажаємо Вам успіхів у роботі з новим верстатом!