Як вибрати POS-термінал для торгівлі і закладів громадського харчування

POS-термінал (POS-система) вважається вершиною еволюції касового обладнання. Така касова техніка працює на базі фіскального реєстратора, підключеного до комп'ютера з монітором і клавіатурою і доповненого екраном для покупців, сканером штрих-коду, терміналом для банківських карт.

До категорії POS терміналів відносяться пристрої, реалізовані в моноблочному виконанні, в складі яких, знаходиться сенсорний монітор і опціонально зчитувач магнітних карт. Основне застосування POS терміналів, від самої назви говорить про застосування даного обладнання на точках продажів, тобто касових місцях. В Україні найбільш поширене використання POS терміналів в ресторанах і барах, в якості робочої станції офіціанта або бармена.

Технічно пристрій являє собою системний блок повноцінного комп’ютера зібраний в компактному корпусі, об’єднаний з сенсорним монітором. Від персональних комп’ютерів і моноблоків, обладнання відрізняється зносостійкою сенсорною панеллю, розрахованою на мільйони натискань в одну точку, а також додаткові порти для підключення периферійних пристроїв, таких як сканера штрих-кодів, фіскальний реєстратор і т.д.

Критерії вибору POS терміналу

Головний критерій, за яким відбувається вибір того чи іншого пристрою, є внутрішня начинка: процесор, материнська плата, обсяг оперативної пам’яті, об’єм накопичувача, наявність і кількість необхідних портів. До дисплею пред’являються такі вимоги при виборі як діагональ дисплея, контролер роботи сенсорної панелі. Всі перераховані вище критерії вибору POS терміналу, повинні бути узгоджені з інтеграторами на предмет сумісності з програмним забезпеченням.

Що вибрати найоптимальніший для ваших потреб апарат, слід перейти сюда, де ви зможете вигідно замовити Sunmi D2 - компактний POS-термінал з сенсорним екраном діагоналлю 15,6 дюймів. Дана модель відрізняється привабливою ціною, високою якістю зображення і красивим сучасним дизайном.

POS-термінал Sunmi D2 працює на операційній системі Android, може використовуватися як робоче місце бармена, касира, офіціанта (front-office) при автоматизації закладів громадського харчування і магазинів за допомогою хмарних торгових програм (SmartTouch POS і ін.). Пристрій має широкі функціональні можливості і характеризується високою надійністю. Сфера застосування: громадське харчування, сфера надання послуг, торгівля.

Виробники POS терміналів, які існують на ринку, по-різному ставляться до сервісної підтримки і фахівці рекомендують купувати тільки ті POS термінали, які забезпечені достатньою технічною підтримкою і випускають запасні частини та комплектуючі протягом 5-7 років з моменту виходу моделі в продаж.

Середній термін служби POS терміналу, становить 5-10 років, в залежності від умов роботи. У той же час звичайні стаціонарні системні блоки мають більш низький показник відмовостійкості на цій ділянці часу. ми рекомендуємо використовувати POS термінали таких вендорів як Posiflex, Elo, Spark, FEC і ін., що мають виробничі потужності для підтримки своїх продуктів на протязі 7 років.

Ефективність використання POS терміналів

Економічний ефект від експлуатації даного обладнання, може бути видно тільки при прорахунку на тривалий період. На коротких відрізках часу, власник POS терміналу може відчути ергономічність і компактність обладнання, впроваджуючи на свій об’єкт.

Моноблочні рішення, в першу чергу допомагають позбутися від пучка кабелів і відповідно їх обриву з подальшою зупинкою всієї системи. Так само POS термінал найчастіше важко залити рідиною, на відміну від системних блоків, які мають у своєму розпорядженні переважно під столами. Відсутність будь-яких щілин і вентиляторів в POS терміналах дають додатковий захист при роботі на підприємствах де присутня висока запиленість, пара або вологість.