Спекотна тема: топ-7 порад щодо кондиціонерів

Деякі дні червня били температурні рекорди, а ми рятувалися від спеки за допомогою кондиціонерів. Але саме через них у багатьох починається кашель, з'являється нежить, а то і піднімається температура. Експерти дають поради, як користуватися кондиціонером без ризику захворіти.
кондиціонер

Кондиціонер в літню днину спрощує життя: позбавляє страждань від спеки, дозволяє розслабитися і спокійно відпочити в комфортних умовах. Але потрібно знати деякі правила, щоб не застудитися влітку. Насамперед, вибираючи цей прилад, потрібно переконатися у його бездоганній якості, і функціональності, а тому фахівці радять замовляти кондиціонер з установкою в компанії «Холод Сервіс», саме тут по найкращій вартості представлені найсучасніші моделі Cooper & Hunter, LG, Mitsubishi Electric, Samsung, Panasonic, і інших відомих виробників.

1. Між температурою в приміщенні з кондиціонером і температурою на вулиці не повинно бути великої різниці. Вважається, що вдома має бути на чотири градуси прохолодніше, ніж за вікном. Але при дуже жаркій погоді різницю можна збільшити до 7-8 градусів.

2. Не потрібно включати максимальну швидкість обдування у кондиціонера. Це можна зробити не більше ніж на п’ять хвилин, щоб швидко охолодити приміщення, а потім переключити в середній або мінімальний режим. Подальше охолодження квартири або офісу має проходити поступово, приблизно на 2-3 градуси на годину. І встановлювати температуру рекомендується не нижче +20. Інакше з’являється ризик переохолодження організму, коли розпарена людина заходить в прохолодне приміщення.

3. Повітря з кондиціонера не повинне бути спрямоване на дивани, спальні місця, робочі та обідні столи. Людина, що знаходиться під струменем холодного повітря, може не тільки застудитися, але і отримати отит, синусит і навіть бронхіт.

4. Через роботу кондиціонера повітря в приміщенні стає сухим. А як відомо, сухе повітря сприяє проникненню хвороботворних організмів через слизову оболонку. Тому повітря необхідно зволожувати. Найпростіший спосіб - включати зволожувач.

5. Якщо у кондиціонера немає спеціальної функції забору свіжого повітря, то необхідно щоденне провітрювання. Інакше кондиціонер просто буде «ганяти» по кімнаті одне і те же повітря, з усіма його мікроорганізмами і забрудненнями. Якщо приміщення не провітрювати, то з’явиться ризик розвитку простудних захворювань і алергії.

6. Кондиціонер потрібно мити мінімум два рази на рік: навесні, перед сезоном інтенсивного використання, і восени, щоб підготувати прилад для роботи на обігрів. Фахівці радять влітку раз на місяць промивати всі фільтри. Справа в тому, що на них накопичуються пил і пилок, які служать розсадником для різних алергенів та інфекцій. Помити кондиціонер можна самостійно, використовуючи чисту губку і звичайне мило.

7. Не потрібно влаштовувати в квартирі штучний протяг, коли кондиціонер працює при відкритих вікнах. Якщо на вулиці стало прохолодніше, то прилад краще відключити. Також фахівці не радять користуватися кондиціонером вночі, особливо якщо струмінь повітря спрямовано на голови.