Яким повинен бути ідеальний махровий рушник

Найдорожчий матеріал, який є у людини - її шкіра. Тому так важливо зберегти її якнайдовше молодою і прекрасною. А для цього за нею потрібен правильний догляд і важливо мінімізувати негативні впливи на неї зовнішніх чинників.
полотенце

Ми кожен день приймаємо душ, неодноразово миємо руки і обличчя, а потім витираємо їх рушником. Махрові рушники по кілька разів за день стикаються зі шкірою обличчя, рук і всього тіла. Тому так важливо серйозно підійти до вибору рушників. Питання якості у цьому випадку є першочерговим, а щоб гарантовано придбати саме таку річ, по посиланню полотенца відвідайте інтернет-магазин mahra.com.ua., саме тут у широкому асортименті представлені найвищої якості ковдри, подушки, рушники, скатертини, постільна білизна.

При виборі будь-якого рушника важливо враховувати наступні параметри.

Здатність вбирати вологу

Це особливо важливо для банних рушників. Здатність вбирати вологу залежить від багатьох показників - це і склад пряжі, і скручування нитки, і способи фінальної обробки тканини. Найкраще вологу вбирає натуральна бавовна.

Жорсткість

Це, з одного боку, дуже індивідуальний параметр, але з іншого - варто пам’ятати, що для людей з ніжною шкірою, дітей та людей похилого віку краще вибирати максимально м’які рушники. Щоб визначити ступінь жорсткості рушники, не соромтеся його торкатися руками в магазині.

Матеріал

Сьогодні для виготовлення рушників використовують найрізноманітніші види тканин:

- бавовна - це найпопулярніший матеріал для виготовлення рушників. Махрові бавовняні рушники зручні, вони досить м’які, не викликають шкірних подразнень або алергії;

- бамбук - такі рушники виглядають дуже красиво, на дотик м’які і приємні, але вони більше підходять для пляжу, так як мають охолоджуючий ефект. При цьому бамбук в 3 рази краще вбирає вологу, ніж 100% бавовна;

- жаккард - цей вид матеріалу виготовляється на спеціальних верстатах і являє собою матеріал з дрібними петельками;

- велюр - це приємний на дотик матеріал, вони так само зручні і практичні, як і махрові рушники з бавовни, виглядають цікавіше, але і коштують дорожче;

- шовк - найменш практичний варіант, такі рушники прилипають до тіла і майже не вбирають вологу, хоча вони гладкі, ніжні і красиві.

Хороший варіант - це поєднання різного виду матеріалів, наприклад, бавовняні рушники з додаванням шовкової нитки або бамбукового волокна, яке володіє антибактеріальними властивостями і не гниє. Часто до складу рушників, крім бавовни, можуть включати ліоцель. Це волокна з евкаліпта, які добре вбирають вологу, швидко сохнуть, не накопичують пил і запахи, не викликають алергії. Також бавовна змішують з льоном - він довговічний і надає масажний і ліфтинговий ефект при застосуванні.

Довжина ворсу

Цей показник має значення, тільки якщо мова йде про махрові рушники. Ідеальним вважається ворс середньої довжини (5 мм), так як короткий (3,5 мм і нижче) буде погано вбирати вологу, а довгий (8 мм і вище) після регулярного прання буде погано виглядати. Але дитячі рушники повинні бути обов’язково м’якими і з довгим ворсом.

Поради при покупці

Під час вибору рушників в магазині не соромтеся їх чіпати, мацати, нюхати, розгортати і прикладати до себе. Ретельно огляньте виріб - він повинен бути рівномірно забарвлений, причому з обох сторін. Якщо хочете купити бавовняний рушник, то зверніть увагу на те, яка саме використовується бавовна: з Узбекистану, Туреччини, Індії, Пакистану, Бразилії чи Єгипту. Краще віддати перевагу останнім двом країнам.

Особливі позначки:

100% бавовна (М) - додавання штучних волокон;

(ПК) - доданий поліестеркоттон;

SPF - соєве волокно (має протизапальну і антибактеріальний ефект).