Виклик на дім комп’ютерного майстра: що потрібно знати

Багато власників навіть найсучасніших і найнадійніших комп'ютерів, як правило, коли-небудь звертаються до комп'ютерного майстра за допомогою. Адже, як відомо, все програмне забезпечення, чи "залізо" рано чи пізно по конкретній причині виходять з ладу. Щоб виправити цю ситуацію, потрібно викликати професійного комп'ютерного майстра. В даному випадку завжди виникає питання правильності вибору такого майстра.

Найоптимальнішим варіантом в даному випадку стане замовлення професійного майстра по ремонту комп’ютерів в компаніях, які за час свого існування змогли завоювати довіру у клієнтів. Такі компанії, як комп103 пропонують свої послуги по ремонту комп’ютерів на дому за вигідними цінами, який буде здійснювати досвідчений, добросовісний майстер.

При визові майстра на дім дуже важлива перша телефонна розмова, яка може прояснити багато питань щодо компетентності виконавця. Отож:

1. 100% діагностика по телефону - це дилетант! Спеціаліст ніколи не буде точно стверджувати що зламано лише по телефону, він завжди буде наполягати на виїзді. Тільки екстрасенс може провести сеанс віддаленої діагностики зі слів клієнта, хороший же майстер знає, що у однієї і тієї ж поломки може бути купа варіантів джерел, тим більше, що клієнт люблять висловлюватися досить дивно ( “не включається кампухтер, натискаю на кнопку, нічого відбувається!”, а на ділі він включається, але на моніторі напис “кабель не підключений”).

2. Безкоштовний виїзд і діагностика. Якщо по телефону ви запитаєте скільки коштуватиме діагностика - дилетант скаже що вона безкоштовна, а фахівець скаже, що діагностика коштує, скажімо 100 грн. Хороший майстер не буде витрачати свій час безкоштовно.

3. Низька ціна характеризує шахрая, або ж дроблення завдання на більш дрібні, кожна по окремій ціні. Яскравий приклад - це настройка роутера 50 грн, в той час, як розумна ціна буде 150. Ви погоджуєтеся, він приїжджає, і за 50 грн встромляє його розетку і встромляє кабель в потрібний роз’єм, але налаштувати інтернет ще 50 грн, налаштувати Wi-Fi це ще 50, запаролити ще 50, разом уже 250. Завжди дізнавайтеся, повну вартість послуги, чи не буде будь-яких додаткових платежів. Хороший же майстер завжди називає кінцеву вартість, і не дробить послуги на більш дрібні.

4. Спеціаліст ще при телефонній розмові спробує уточнити якомога більше деталей, задаючи навідні запитання, щоб з’ясувати заздалегідь, з чим він може мати справу. Бувало таке, що в розмові з’ясовувалося що просто відключили світло. Так само він може попросити Вас що-небудь зробити самостійно (банально перезавантажити комп’ютер, якщо розуміє, що це може вирішити проблему), після чого, його допомога вже може не знадобитися, так як йому просто шкода буде свого часу на такі дрібниці, та й совісно брати гроші за таку дрібницю. У той час, як дилетант буде намагатися швидше згорнути спілкування і домовитися про виїзд.

5. У хорошого комп’ютерного майстра з собою завжди купа інструментів, так як не знаєш, що може знадобитися. Якщо фахівець до вас прийшов з однією викруткою і флешкою, це вже викликає підозру і є приводом гнати його з квартири, але перш за все, краще все ж дізнатися чому так мало, може у нього основна маса в машині (винятком є бубон - з ним інший інструмент не потрібен).