Чотири правила по догляду за волоссям восени

Яка дівчина не мріє про сильне і красиве волосся! У давнину густа шевелюра вважалася ознакою жіночності і міцного здоров'я. І це не випадково - волосся дійсно відображає стан організму. Що робити, щоб ваші пасма були пишними і блискучими?

Вітаміни

У перехідні пори року, а саме навесні і восени, жінки помічають, що випадання волосся посилюється. Це цілком зрозуміло і пов’язане з тим, що організму не вистачає сонячного світла, а також вітамінів групи А, В5, В6, С, Е. Крім того, початок опалювального характеризується сухістю повітря в приміщеннях, що теж не може не впливати на стан і ріст волосся. Осінь - саме час підкріпити організм відсутніми вітамінами і мікроелементами. Як же вибрати кращі? На сайті wifey ви знайдете відповідь на це питання, а також дізнаєтесь про найефективніші засоби для здоров’я  і краси. 

Зволоження

Найчастіше після літа через сонце волосся втрачає блиск і шовковистість і стає більш сухим. Щоб уникнути цього, необхідно не забувати про зволоження. Можна використовувати зволожуючі маски для волосся як мінімум два рази на тиждень. Також не можна нехтувати застосуванням кондиціонера для волосся.

Менше сушити феном

У холодну пору року фахівці радять сушити волосся природним чином. Або в крайньому випадку не використовувати гаряче повітря. Також рекомендують не виходити на вулицю відразу після сушки волосся. Необхідно почекати хоча б 5-10 хвилин.

Харчування для сильного волосся

Однією з важливих складових здорового способу життя є правильне харчування. Раціон, що містить достатньо вітамінів, мікроелементів і корисних жирних кислот, поліпшить самопочуття, підвищить активність і стане запорукою вашої краси. Розберемося, які продукти допоможуть зробити волосся сильними і густими.

1. Лосось. Напевно ви чули про корисні властивості цієї морської риби. Вона багата незамінними омега-3 кислотами. Регулярне споживання лосося допоможе домогтися чистої і пружної шкіри, сильного волосся і нігтів. Ламкість пасм значно скорочується, гідроліпідний баланс шкіри голови відновлюється.

2. Молочні продукти
Останнім часом багато говорять про передбачувану шкоду молока. Однак дієтологи стверджують, що якщо у вас немає непереносимості лактози, молоко швидше ваш друг, ніж ворог. Завдяки високому вмісту білка, кальцію і вітаміну D молочні продукти допомагають зміцнити волосся. Крім того, в сирах, сирі і кефірі є амінокислота триптофан, яка є природним антидепресантом. А ми пам’ятаємо: чим менше стресу, тим сильніше волосся.

3. Яйця. Яйця багаті легкозасвоюваним білком, який є будівельним матеріалом клітин. Курячий жовток містить вражаючий спектр мікроелементів: калій, кальцій, залізо, селен, сірка, фосфор, натрій, а також антиоксиданти. Це унікальний коктейль для сильних волосся.

4. Овочі. Овочі рекомендовані в більшості дієт, і дієта для здоров’я волосся не стала винятком. Експерти радять вибирати найбільш яскраві плоди - чим насиченіший колір, тим більше вміст корисних речовин. Морква і гарбуз, наприклад, багаті бета-каротином, який допомагає засвоювати вітамін А. До овочів, що позитивно впливають на здоров’я волосся, також відносяться перець, зелень, шпинат, брокколі.

5. Горіхи. Горіхи - джерело корисних мінералів. Так, бразильський горіх містить селен, який підтримує здоров’я шкіри голови. У волоських горіхах багато жирних кислот, серед яких омега-3, альфа-лінолева і ейкозапентаєнова, їх організм не здатний синтезувати самостійно. Мигдаль багатий вітаміном Е. Цей смачний горіх може зміцнювати ваше волосся і зсередини, і зовні, наприклад в складі домашніх масок з мигдальним маслом.