Особливості і переваги реклами на транспорті

Щодня мільйони людей користуються громадським транспортом, подорожують на літаках, поїздах, різноманітному автотранспорті, але ж на кожному з цих засобів пересування може бути нанесена реклама будь-яких товарів або послуг. І вона буде працювати!

Саме така кількість «майданчиків» для розміщення і принесло подібній рекламі значну популярність, а вигідно замовити рекламу в транспорті Львів ви можете в компанії “СтікерМен”.

Особливості розміщення реклами на транспорті

У порівнянні з іншими видами, які впливають на велику аудиторію, найбільш затребуваною рекламою вважається саме транспортна або транзитна. Очевидною особливістю даної реклами - це велика кількість місця для розміщення. У рекламодавців широкий вибір засобів пересування в якості майданчика для рекламних оголошень.

Ще основною особливістю транзитної реклами є нагадування виключно про ім’я товару або компанії, торговий знак або бренд. Головні вимоги до такої реклами, яких необхідно дотримуватися, це лаконічність і доступність сприйняття тексту і зображення.

Невеликий час контакту зі споживачем призводить до того, що рекламодавці повинні створювати короткі і яскраві рекламні образи. Трапляється і збільшення часу контакту через численні пробки і інші дорожні ситуації в місті, що є безсумнівним плюсом для виробників реклами.

Безперечною рисою транспортної реклами є її економічність. Рекламодавець один раз оплачує розміщення реклами на борт транспортного засобу, і вона служить йому надовго. Також такий рекламний носій, як салон транспортного засобу, захищений від зовнішніх факторів, що є теж немаловажним плюсом.

Переваги транспортної реклами

Щодня мільйони людей користуються автобусами, трамваями, метро, ​​таксі та електричками. Тому в якості масового впливу на споживачів і застосовується транспортна реклама. Середньостатистична тривалість однієї поїздки в громадському транспорті становить приблизно 30 хвилин, за цей час пасажир може зацікавитися рекламними оголошеннями. Встановлено, що число читачів реклами всередині салону перевищує число читачів звичайної преси (газети, журнали).

Найбільш поширена причина читання рекламних повідомлень - вбивання часу в поїздці. Так як громадським транспортом користуються працюючі люди, домогосподарки, пенсіонери, школярі та студенти, то транспортна реклама орієнтована саме на ці категорії цільової аудиторії. У зв’язку з цим, можна виділити наступні плюси реклами на транспорті:

1. Очевидними плюсами реклами саме на громадському транспорті і всередині його є широке охоплення і високий рівень залучення уваги.

2. Реклама на транспорті більше приваблює глядачів, ніж статичні конструкції, в основному в силу свого креативу. В якості рекламних носіїв використовуються вікна, двері, колеса. Через невелику швидкість руху громадського транспорту тривалість контакту споживача з рекламою досить висока.

3. Популярність цього виду реклами пов’язана з можливістю розміщувати рекламні оголошення на великій кількості транспортних засобів, які працюють на різних маршрутах. Тому у рекламодавців є можливість вибирати той чи інший громадський транспорт, враховуючи особливості цільової аудиторії.

4. Ефективність. Ряд проведених досліджень показують високий рівень впізнаваності і запам’ятовування реклами на транспорті. Обгрунтованість хорошими показниками повернення інвестицій і зростаючою аудиторією транзитної реклами безсумнівно є показником її ефективності.