Подряпина на ламінаті - не вирок!

Ламінат - красиве підлогове покриття, яке виглядає досить вишукано. Однак, як і будь-яка інша поверхня, він не вічний і в процесі експлуатації може втрачати вигляд. Сьогодні ви дізнаєтеся, як можна відновити ламінат, якщо він був подряпаний.

Ламінат є, мабуть, одним з найбільш популярних матеріалів, якими застеляють підлогу в будинках і квартирах. Втім, рано чи пізно, на цьому покритті, навіть якщо воно найвищої якості, і придбане в інтернет-магазині https://lviv.kub.in.ua/pidlogovi-pokryttya/laminat/, будуть з'являтися подряпини. Переміщення меблів, брудне взуття, домашні вихованці - від усього цього на красивій поверхні можуть з'явитися деформації у вигляді подряпин.

Так, все це неприємно, але так іноді відбувається. Адже від усього застрахуватися не вийде. Можна, звичайно, обладнати ніжки меблів м'якими підкладками, але існує ще безліч способів залишити на ламінаті подряпини. А раз це неминуче, потрібно знати, як з цими деформаціями боротися.

Отже, на ламінаті у вашій квартирі з'явилася помітна подряпина, яка псує весь вид. Не варто засмучуватися, тому що ви зможете повернути покриттю первісний вигляд за допомогою підручних засобів. На допомогу вам прийдуть медичний йод, очищене ядро ​​волоського горіха і восковий олівець. Причому буде досить одного з вищевказаних предметів, а спосіб «ремонту» ламінату у всіх випадках приблизно однаковий.

Восковий олівець

Для початку необхідно зачистити проблемну ділянку покриття і прибрати бруд, якщо такий там є. Візьміть восковий олівець і замажте подряпину. Тільки спершу переконайтеся, що колір олівця не сильно відрізняється від кольору ламінату, інакше такий ремонт важко буде назвати хорошим. Після обробки подряпини пройдіться по дефектній ділянці сухою ганчіркою - відполіруйте місце, де була подряпина.

Волоський горіх

Перед тим як пустити в хід ядро ​​волоського горіха, необхідно його ретельно оглянути. На ньому ні в якому разі не повинно залишитися осколків шкарлупи. Вона тверда і гостра, тому цілком здатна нашкрябати нові проблеми.

Якщо ядро ​​горіха готове до використання - приступайте. Затріть ним подряпину. У волоському горісі, як і в інших «побратимів», міститься багато олії. Тому не дивуйтеся, якщо оброблена ділянка злегка потемніє. Це нормальне явище. Подряпина або зникне, або стане набагато менш помітною. Не забудьте натерти підлогу сухою чистою ганчіркою після проведення процедури.

Йод

Він є практично в кожній аптечці і допоможе не тільки в тому випадку, якщо необхідно обробити рану, але і дозволить приховати подряпини на ламінаті. Обробіть проблемну ділянку так само, як і в попередніх випадках, використовуючи ватяний диск або шматочок вати. Після «ремонту» затріть підлогу до блиску.