Як ім’я впливає на долю і характер людини

На формування дитини як особистості і її виховання впливають безліч факторів, наприклад, здоров'я, час і місце її народження, поведінка батьків, їх характер і виховання.

Однак не останню роль у долі людини грає імя, яке батьки подарували своєму малюкові. Більшість людей абсолютно справедливо не вірять в магію і астрологів, прогнозам шаманів і ворожок. Але не можна не вірити в те, що доведено вченими: ім'я впливає не тільки на формування характеру дитини, але навіть на її здоров'я і те, ким вона стане в майбутньому.

Таємниця імені та його вплив на людину хвилювало людей з давніх-давен. Саме тому на Русі давали дитині дві імені: ім'я, дане при хрещенні, знали тільки батьки і близькі, а іншим ім'ям її звали всі. Вважалося, що таким чином можна захистити дитину від порчі.

Звичайно, обираючи імя первістку слід зауважити час народження, і в цьому контексті варто звернути увагу на День Ангела дати. Батькам, що підбирають ім'я своїй дитині, варто спочатку подумати про те, яким би вони хотіли бачити свого малюка. Тому при виборі імені слід дотримуватися наступних порад

Традиції

Багато батьків дають ім'я своїй дитині на честь якогось померлого родича чи інших близьких людей. Кожна людина успадковує від предків їх гени, які впливають на долю людини.

Якщо батьки вирішили назвати дитину на честь близького родича, то треба очікувати, що вона буде повторювати його долю. І якщо цей родич мав нелегку долю або не відрізнявся особливим здоров'ям, притягував до себе невдачі, то таке життя може повторитися у вашого малюка.

Іноді трапляється й так, що батьки дають ім'я діда, який прожив щасливе життя і бажають такого ж щастя в майбутньому своєї дитини. Таке бажання дуже скоро стає просто нав'язливою вимогою. Такій дитині вже з її ім'ям відведена певна роль, від якої вона не повинна відхилитися і яка дуже часто заважає їй самостійно реалізуватися в житті.

Модне ім'я

Багато батьків намагаються дати дитині ім'я, яке найбільш часто зустрічається. Такі популярні імена теж мають свої мінуси, адже часто в школі або в дитячому саду дитина з таким ім'ям стає четвертою або п'ятою за рахункком володарем цього імені. Обране же ім'я дитини має підкреслювати її індивідуальність і створювати повну гармонію його образу життям. На думку психологів, краще уникати модних імен та називати дитину іменами середньої поширеності.

Рідкісне ім'я

Бажаючи підкреслити свою дитину з натовпу, багато батьків після болісних пошуків називають її ім'ям, яке призводить до шоку їх родичів. Адже таке ім'я вони ніде раніше не чули або зустрічали тільки в бразильських серіалах або в старовинних рукописах. Іноді ці імена і звучать приємно, але для дитини, яка дуже болісно реагує на зауваження і жарти, це може виявитися дуже серйозною душевною травмою. Дитина буде соромитися свого імені, яке асоціюється з серіалів. Дуже довгі і важкі старовинні імена теж створюють багато проблем дитині. Доведено, що діти, яким дали рідкісні і незвичні імена, виростають замкненими і невпевненими в собі людьми.

Співзвучність імені

Дуже важливим фактором при виборі імені дитині є те, щоб ім'я та по батькові дитини були співзвучні у вимові. Підбираючи ім'я дитині треба намагатися, щоб ім'я та по батькові легко було разом вимовляти.

Зробіть аналіз

Проаналізуйте характери своїх знайомих і друзів. Зверніть увагу на те, люди з якими іменами краще влаштовані і мають щасливу долю. Уникайте імен тих людей, які не можуть бути зразком для наслідування. Важливо також порівняти людей що носять одне і те ж ім'я, але різні по батькові. Ще з давніх-давен помічено, що у людей з однаковим ім'ям та по батькові бувають однакові долі.

Національність

Кожна людина в суспільстві має свою національність, свою релігію і свою мову. Найбільш сприятливо складаються долі у тих людей, імена яких відповідають звичаям і традиціям тієї місцевості, де вони народилися і виросли. Навпаки, ім'я, що не відповідає його національності і суперечать його релігійні-ним звичаям, може серйозно зіпсувати характер людини і визначити несприятливий хід його долі. Чуже для культури ім'я незвично для оточуючих, до носія такого імені ставляться насторожено і без особливої ​​довіри.