Яка буває і для чого призначена техніка для обробки грунту

Сільськогосподарські машини, призначені для швидкої і якісної обробки грунту, включають широкий спектр агрегатів та навісного обладнання до них. Використання приспособ позитивно впливає на динаміку росту рослин, підвищує врожайність культур.

Для безперебійної роботи механізми потребують обслуговування, ремонту. Своєчасно роблячи заміну зношених запчастини до грунтообробної техніки фермери виключають простої, що можуть призвести до фінансових втрат. Купити такі запчастини можна на сайті https://www.serp-trade.com.ua/

Серед найбільш затребуваних деталей лідирують елементи, призначені для комплектації:

⦁ культиваторів;

⦁ борін;

⦁ плугів.

Грунтообробну техніку використовують для рівномірного розподілу по полю пожнивних залишків, боронування грунту з метою руйнування поверхневої кірки і запобігання зростанню бур'янів, знищення бур'янів у фазі «білої нитки», утримування вологи за допомогою переривання капілярного потоку з нижніх шарів грунту, вирівнювання поверхні ріллі, загортання насіння і мінеральних добрив, суцільного обробітку грунту.

Грунтообробну техніку застосовують для глибокого розпушування ущільненого шару грунту з метою руйнування плужної підошви без обороту пласта, а також для збагачення грунту вологою, повітрям і поліпшення її аераційних властивостей. Така техніка служить для розпушування грунту в міжряддях шириною 45 см або 70 см, підгортання і підживлення посівів кукурудзи, соняшника, сорго, рицини, буряка та інших просапних культур.

Техніка для обробки грунту ATLAS

Агрегат ATLAS призначений для обробки грунту перед посівом і обробки одночасно з посівом. Може працювати на всіх типах ґрунту, на рівних полях і на полях з кутом нахилу яких не перевищує 8 °. Стабільне втримання заданої глибини робить його особливо незамінним при обробці грунту під овочі, буряк, а також злакові культури, картоплю і бобові рослини. Діапазон встановлюваної глибини не перевищує 13 см.

Застосування цієї машини особливо рекомендується для великих сільських господарств. Агрегат «ATLAS XXL» доступний з шістьма різними робочими ширинами - від 3,0 м до 9,0 м. Культиватор навісний для суцільного обробітку грунту КНС-6,3 (4,0)

Культиватор навісний

Культиватор простий по конструкції, зручний в експлуатації, обладнаний пристосуванням для навісу зубових борін. Колеса з пневматичними шинами забезпечують плавність ходу культиватора, а також виключають можливість налипання землі. Така техніка незамінна для забезпечення збереження запасів ґрунтової вологи, а наявність транспортного засобу дозволяє перевозити культиатор по дорогах загального призначення шириною 2,65 м.

Культиватор вільно агрегатується з тракторами зі спареними задніми колесами. Агрегатується з тракторами тягового класу 2,0 (Т-150; Т-150К; МТЗ-1221). Культиватор випускається з шириною захвату 4м (КНС-4,0). За погодженням із замовником завод може встановити стрілчасті лапи.