Основні причини несправностей автоматичних воріт

Для справної роботи автоматичних гаражних систем має значення надійність і міцність приводу. Щоб продовжити термін служби важливо підбираючи модель враховувати параметри ворітної системи - розміри, вага, механізм роботи.

Насамперед, необхідно вчасно проводити профілактику механізмів, якщо ж, все-таки і сталася поломка, ремонт автоматичних воріт слід довірити досвідченим фахівцям компанії Артес. 

Як продовжити термін служби автоматики?

З часом у приводу, як і у будь-якої системи виникають деякі неполадки. На термін безперебійної роботи впливає складність механізму, правильність підбору для конкретних воріт, і звичайно, якість автоматики. Іншими словами, привід не може працювати вічно, але продовжити термін служби вам цілком під силу.

Отже, що ж потрібно робити:

  • Періодично проводіть візуальний огляд електроприводу.
  • Вчасно замінюйте мастила.
  • Слідкуйте за балансуванням напрямних, пружин, тросів (рухомих елементів).

Причини виникнення неполадок

Основна причина виникнення поломок - природний знос деталей. Перш за все, впливу часу піддаються троси і роликові підшипники. Якщо експлуатаційний ресурс добігає кінця, при приведенні механізму в дію чутні характерні скрипи. Якщо вчасно не провести заміну зношеного елементу високий ризик обриву троса або випадання з направляючих підшипника. В результаті полотно скошується.

Ще одна поширена поломка - знос компенсаторної пружини. Така поломка призводить до заклинювання воріт з сендвіч-панелей. Вони фіксуються в одному положенні, і їх неможливо підняти вгору або опустити вниз. "Лікування" таке ж, що і в попередньому випадку. Необхідна заміна стала непридатною деталі.

Елемент керування найчастіше ламається через перепади температури в електромережі. Механічні пошкодження досить рідкісне явище через розташування блоку - на стелі.

Уникнути проблем з напругою допоможе установка надійного стабілізатора. А сам привід рекомендується приєднувати до акумулятора. Як правило, виробники передбачають таку опцію.

Якщо збій системи управління все-таки стався, необхідно звернутися за допомогою до фахівців. Оскільки від справності всіх елементів залежить якість роботи автоматичних воріт на гараж і безпеку.