Стрижка бороди в барбершопі: коли починати і навіщо

Борода - ось візитівка справжнього чоловіка! Щоб рослинність доповнювала образ, за ​​нею необхідно ретельно доглядати. Інакше все це неминуче перетвориться в неприємний неголений хаос, який зіпсує весь вид.

Догляд за бородою досить простий, особливо якщо регулярно надавати їй правильну форму, відвідуючи барбершоп.

Догляд можна здійснювати і самостійно, для цього будуть потрібні спеціальні інструменти і деякі навички їх використання. Сьогодні ми розглянемо професійну стрижку бороди в барбершопі.

Коли потрібно починати стригти бороду в барбершопі

Починати оформлення бороди краще на початку її відрощування, тобто на етапі, коли на обличчі є впевнена щетина. Це допоможе сформувати правильну форму з перших днів. Якщо ж «копиця» вже відросла, її також можна оформити і отримати красу відразу, без довгого очікування.

Борода не вимірюються в міліметрах і сантиметрах. Оптимальна одиниця виміру - місяці. У перший місяць, тобто на шляху від щетини до невеликої бороді, рослинність неминуче буде колотися, волоски будуть ворушитися і лоскотати шкіру. Це саме час для того, щоб записатися в барбершоп і провести першу стрижку.

Барбер позбавить від неохайного волосся на щоках і шиї, які вибиваються із загальної структури, приведе бороду у відповідність зі стрижкою. Окантовка, підрівнювання скронь, лінії вусів - все це додасть доглянутості образу. Для подальшого відрощування фахівець допоможе вибрати відповідні засоби догляду, щоб борода виглядала охайно, була шовковистою і зберігала правильний напрямок.

У чому переваги стрижки бороди в барбершопі

Головна перевага - досвід і глибокі знання барбера, який якраз і вчився майстерності оформлення бороди довгі місяці, а після відточував свою майстерність. Новачкові в домашніх умовах рідко вдається зробити форму ідеальною. Недосвідчений бородань, швидше за все, зробить лінію зростання бороди занадто високою або низькою, і це тільки одна можлива помилка з багатьох. В результаті відображення в дзеркалі не буде в точності відповідати очікуванням. У людей в відео, які з легкістю проводять всі маніпуляції, все виходить просто і швидко. На практиці ж виявляється, що є маса нюансів, які неможливо врахувати, не маючи знань.

Ще один плюс стрижки в барбершопі - висококласне обладнання. Якісний триммер, гострі професійні ножиці, небезпечна бритва для чітких контурів - все це разом з досвідом і набитою рукою дає незмінно відмінний результат. Чи потрібно доглядати за бородою після відвідування барбершопа

Відвідування перукарні, безсумнівно, спрощує догляд і забезпечує ідеальну форму бороди. Щоб ефект зберігався якомога довше, варто приділяти бороді кілька хвилин в день і проводити нескладні маніпуляції. Серед рекомендованих самостійних дій по догляду: причісування, використання спеціальних шампунів і кондиціонерів для бороди, нанесення бальзамів і масел. Це допоможе зберегти бороду доглянутою, м'якою, здоровою, уникнути лущення шкіри підборіддя і ламкості волосся.