Основні правила догляду за різними типами меблів

Для того щоб меблі довго зберігали свій первинний зовнішній вигляд, вони потребують систематичного комплексного догляду. Адже ці аксесуари чутливі до дуже багатьох факторів: змін температури і вологості повітря, впливів прямого сонячного світла, механічних пошкоджень та ін.

На сайті https://mebeldorff.com.ua/ компанії Мебельдорф ви зможете по вигідній ціні замовити якісні, стильні і функціональні меблі для дому і офісу від провідних українських і зарубіжних виробників.  

Так, в сирих приміщеннях меблі можуть покритися плямами і потьмяніти, в приміщеннях з підвищеною температурою і сухістю меблі покриваються мереживом дрібних тріщин. А якщо ви замітите ознаки старіння лаку, знайте - це вплив прямих сонячних променів.

Щоб всього цього не відбувалося необхідно уважно поставитися до турботи про меблі. Для кожного типу поверхні необхідний свій відхід, тому зупинимося на кожному детальніше.

Догляд за шпонованими меблями і за масивом

Оберігайте шпоновані меблі від гарячих або холодних предметів, які можуть ставитися на її поверхню. Користуйтеся підставками для посуду, скатертинами та ін., щоб запобігти утворенню подряпин на меблях. Не допускайте тривалого впливу сонячних променів. Поверхню шпону необхідно регулярно протирати злегка вологою тканиною, щоб не утворювався шар пилу, який може дряпати меблі під час полірування.

Також можна використовувати спеціальні миючі засоби для догляду за шпонированной меблями і меблями з масиву деревини, вони будуть зберігати її зовнішній вигляд і робити більш стійкою до осідання пилу. Не забувайте насухо витирати поверхню м'якою тканиною. Категорично не допускається застосування твердих пристосувань (шкрябання, жорсткі губки та ін.) При чищенні подібних меблів.

Догляд за меблями з МДФ

По своїй екологічності, такі фасади нітрохи не поступаються натуральному масиву. А використання сучасних інноваційних покритів робить меблі з МДФ досить непримхливим в догляді. Такі вироби можна без проблем протирати, обробляти масою чистячих засобів без особливих протипоказань (головне, щоб вони не містили хлору). Єдиний виняток - МДФ, що має лаковану поверхню.

Зауважте, глянцева поверхня як і будь-яка лакова або полірована, не терпить порошків і щіточок. Для її чищення підійде будь-який засіб на мильній основі і поліролі.

Догляд за лакованими меблями

Такі меблі необхідно регулярно протирати спеціальними поліруючими засобами на основі воску - це гарантує збереження привабливого зовнішнього вигляду, а також робить її стійкішою до дії вологи і осідання пилу на поверхні. Слід використовувати суху м'яку тканину. Не допускається застосування твердих пристосувань (шкрябання, жорсткі губки та ін.) При чищенні лакованої меблів.

Догляд за шкіряними меблями

Для того, щоб шкіряні меблі зберігали свій зовнішній вигляд, їх необхідно час від часу протирати м'якою злегка вологою тканиною. При необхідності, можна використовувати спеціальний крем для чищення шкіри. При появі плям, їх необхідно якомога швидше видалити одним з перерахованих вище способів.

Слід пам'ятати, що шкіряні меблі чутливі до впливу температур, тому їх ні в якому разі не можна сушити, наприклад, феном.

Догляд за м'якими меблями

Якщо Ви хочете, щоб м'які меблі якомога довше виглядала як новенькі, необхідно періодично протирати оббивку ледве вологою губкою. При виникненні плям, для їх видалення слід скористатися м'якою щіткою, і лише у виняткових випадках - слабким мильним розчином. Але пам'ятайте, що воду потрібно використовувати акуратно, не заливати їй диван або крісло, а то цілком можуть залишитися розводи.