Секс в епоху пандемії. Як мінімізувати зараження COVID-19

Карантин через коронавірус на кілька тижнів (якщо не на більше) ізолює величезну кількість пар наодинці один з одним. Одночасно він розлучає масу закоханих одне в одного людей. Багато партнерів, опинившись замкненими в квартирі на місяць, слідують раді президента Володимира Зеленського і "підвищують демографію" України.

Але в суспільстві досі є маса питань про секс в епоху епідемії. Наприклад, чи можна заразитися коронавірусом статевим шляхом і як знайти час для вас з партнером / партнеркою, якщо будинок постійно заповнений дітьми.Як уберегти свого партнера від зараження, не тривожитися в процесі і якісно налагодити сексуальні відносини. І взагалі, чи можна займатися сексом під час епідемії?

Можна, можливо. Як стверджує професор Школи громадської охорони здоров'я Карлос Родрігес-Діас, немає ніяких доказів того, що COVID-19 може передаватися через вагінальний або анальний секс. Це підтверджують і спостереження біологів Університету в Ухані. Вони досліджували можливу передачу коронавіруса від жінок до їхніх партнерів або партнерок. За їх словами, вірус не передавався статевим шляхом навіть під час інкубаційного періоду. Найчастіше він поширюється через респіраторну форму. Але заразитися вірусом все-таки можна.

Департамент охорони здоров'я Нью-Йорка випустив двохсторінкову пам'ятку про те, що не можна робити під час сексу, щоб убезпечити себе і партнера від зараження. Там сказано, що підхопити коронавірус можна під час обіймів і поцілунків, так як основним шляхом передачі інфекції залишається повітряно-крапельний.

Що робити, щоб зменшити ризик поширення коронавіруса?

У пам'ятці радять перед сексом якісно прибрати в квартирі, продезінфікувати всі поверхні, до яких ви могли б доторкнутися перед сексом (наприклад, дверні ручки або пульт від телевізора) і помитися (приділити особливу увагу рукам і геніталіям). У разі використання секс-іграшок у вигляді анальних вібраторів, а такі можна придбати на https://mir-intima.ua/catalog/dlya-nee/vibratori/analnie-vibratori/ - пропарити або продезінфікувати їх до і після сексу.

А якщо у вашого партнера симптоми ГРВІ, але ви вирішили зайнятися сексом саме зараз?

Лікарі радять утриматися і ізолюватися від партнера. Причому в ідеалі - терміном до семи днів з початку захворювання. Краще відразу зателефонувати до сімейного лікаря, а якщо з'явиться сильна температура або лихоманка - викликайте швидку. У такі моменти буде точно не до сексу.

Чи можна займатися сексом з новими партнерами?

Краще не варто. Незважаючи на всю нудьгу карантину, лікарі настійно не радять заводити нові статеві зв'язки в період епідемії. Тісний контакт - включаючи секс тільки з однією людиною або невеликим колом людей, допомагає запобігти поширенню COVID-19. За словами професора Родрігес-Діаса, головна рекомендація зараз - залишатися вдома і мінімізувати спілкування з людьми до мінімуму.

"Обмежтеся найнеобхіднішим, на зразок покупки продуктів. А спілкуючись з іншими, намагайтеся тримати дистанцію від співрозмовника близько двох метрів. При такому розкладі займатися сексом проблематично ", - заявив він.

Прихильникам сексуальних експериментів пропонують на повну використовувати віртуальний світ з відео-побаченнями або секстинг в якості альтернативи. До речі, при цьому екрани все-одно рекомендується дезінфікувати.

Як коронавірус вплинув на секс-індустрію?

Через карантин популярні порно-платформи в багатьох країнах світу зробили преміум-доступ до унікального контенту безкоштовним. За даними PornHub, зараз майданчик щодня відвідують в середньому 120 млн чоловік. При цьому, наприклад, в середу 18 березня кількість відвідувачів сайту збільшилось на 5,7%, а в нічний час число візитів було на 11% більше, ніж звичайно.

Крім того, на популярних платформах вже з'явилося безліч тематичних аматорських відео на тему коронавіруса. Є навіть "освітнє" порно. Наприклад, на початку одного з роликів дівчина приходить додому, а її партнер говорить, щоб вона ретельно помила руки, "не підходила до нього на метр" і не знімала маску.