Нюанси вибору матеріалу для виготовлення кухні

З вибором предметів інтер'єру для кухні стикався кожен з нас, хто хоч раз займався оновленням обстановки в кухонному приміщенні. І головне питання, яке хвилює всіх при виборі меблів, - на що ж в першу чергу звернути увагу, тому як сьогоднішня різноманітність кухонних гарнітурів вражає своїм різноманіттямм.

Відповідно до точки зору більшості досвідчених фахівців, саме тип матеріалу є основним фактором правильного вибору, адже від цього залежить як естетичні якості, так і функціонал і термін експлуатації. Компанія CORF-МЕБЕЛЬ про яку детальніше можна дізнатися на сайті corf-mebel.ua використовує матеріали виключено найвищої якості, замовляйте саме тут кухню своєї мрії!

Щоб зробити вибір на користь того чи іншого матеріалу, слід дізнатися з чого роблять кухні взагалі.

Корпус

Корпус - основа меблів. Від його надійності і якості залежить термін служби, а якщо корпус зіпсується, вам доведеться міняти меблі.

  • ДСП. Цей матеріал для кухні є найбільш поширеним і зустрічається найчастіше. Ламінований ДСП добре витримує механічні пошкодження, вологе прибирання, регулярні перепади температур. Проте, якщо краю плити погано закладені і в них потрапить волога, то це може привести до деформації корпусу. Якщо ви вирішите використовувати ДСП, переконайтеся, що вона високої якості.
  • МДФ. Такі плити виготовляються з натуральних матеріалів: смоли і стружки. Це екологічно і безпечно для вашого здоров'я. Також МДФ краще протистоїть волозі і перепадам температур, ніж ДСП.
  • Масив. Найдорожчий, але і самий якісний варіант. Однак, якщо корпус буде виконаний з неякісної деревини, його може перекосити.

Фасад

Фасад - видима частина кухонного гарнітура. Цей елемент повинен поєднувати в собі привабливий зовнішній вигляд, функціональність і зручність.

  • ДСП. Також є найпоширенішим. Зверху може покриватися плівкою або пластиком. Якщо ви не знаєте, який матеріал вибрати для кухні, то ДСП стане довговічним і недорогим рішенням.
  • МДФ. Може мати глянсове або матове покриття. Не самий довговічний варіант, але варто досить мало.
  • Пластик. Сучасні пластикові кухні чудово витримують перепади температур, вологу, стійкі до подряпин і іншим механічних пошкоджень. Дуже довговічний, але і вельми дорогий вибір.
  • Масив. Фасад з масиву - це солідно і переконливо. При використанні якісного дерева, кухня з масиву прослужить вам довгі роки без будь-яких нарікань. 

Стільниця

На сьогоднішній день є кілька різних видів матеріалу, з яких роблять стільниці. У кожного виду даних виробів є свої переваги і недоліки.

  • Натуральне дерево. Це екологічний, але дорогий матеріал. Для виробництва стільниць найчастіше використовують деревину таких порід, як береза, сосна, дуб. При виготовленні подібних стільниць їх поверхню обов'язково обробляють спеціальними засобами. В процесі експлуатації виробів необхідно проводити їх обробку лаком і спеціальними маслами. Догляд за такою стільницею складний, до того ж він вимагає багато часу.
  • Стільниці з ламінованим покриттям. Виготовлені такі стільниці, як правило, з ДСП або МДФ і покриті спеціальним пластиком. Вони недорогі, при цьому існує величезний вибір зовнішнього оформлення такої стільниці. При дотриманні правил експлуатації виріб може прослужити довгі роки. Це непоганий бюджетний варіант стільниць.
  • Натуральний камінь. Для виготовлення подібних стільниць використовують граніт, базальт і мармур. Вони мають велику вагу, до того ж досить дороги. Зустрічаються дані стільниці досить рідко. Вони довговічні, але вимагають спеціального догляду.
  • Штучний камінь. Існує кілька різних матеріалів для виробництва подібних стільниць: керамограніт, кварцовий або акриловий камінь. Подібні вироби виглядають дуже привабливо, до того ж вони досить практичні.