Спецодяг. Як вибрати і на що звернути увагу при покупці

Будь-який виробничий процес пов'язаний з ризиками, від яких залежить життя, здоров'я і рівень працездатності людини. Тому якісні засоби індивідуального захисту, робоче взуття і спецодяг повинні бути належним чином захищені. Для роботодавця це є пріоритетним напрямком при організації та розвитку виробництва.

Щоб заощадити кошти і час, витрачені на пошуки і придбання необхідних засобів захисту, зайдіть на сайт worksafety.com.ua і скористайтеся послугами компанії Work Safety, яка на протязі багатьох років постачає на ринок України спецодяг відомих європейських виробників. Ця компанія є експертом з комплексного забезпечення промислових підприємств спецодягом, робочим взуттям, рукавицями та іншими засобами захисту. 

Критерії вибору якісного спецодягу

Спецодяг покликаний забезпечити захист працівника від шкідливих виробничих впливів. При цьому, він повинен бути надійною, міцною і довговічною. На які аспекти слід звернути увагу, вибираючи робочий одяг?

  • Одяг для роботи повинен бути зручним. Комфорт носіння забезпечує ергономічний крій виробу, допуски на вільне облягання і численні конструктивні елементи. До цих елементів відносяться фіксатори одягу, додаткове регулювання за обсягом і довжині, виточки і багато іншого.
  • Не забуваємо про правильну терморегуляцію. Професійні «дихаючі» тканини якнайкраще підходять в даній ситуації. Вони мають в своєму складі більший відсоток бавовни.
  • Робочий одяг повинен бути міцним. Місця, схильні до механічних навантажень підсилюють додатковими наколінниками і налокітники. Низ кишень обробляють зносостійкого тканиною. Ставлять закріпки і прострочують деталі костюма двома рядками.
  • В умовах досить небезпечних техпроцесів тканина також забезпечує безпеку працівника. Високою популярністю користується одяг спеціалізованого призначення, який виконаний зі змішаних тканин, а конкретно з поліестеру і бавовни. Він легкий і досить витривалий.
  • Для тих, хто працює під впливом високих температур, призначений вогнестійкий робочий одяг. В основному, її застосовують пожежники, енергетики та працівники нафтогазового комплексу. Використання протівостатіческіх тканин в першу чергу в ході роботи на вибухопожежонебезпечних об'єктах. Дані тканини оберігають накопичення електрики, що виникає в результаті тертя, сформованого при активних рухах. Якщо говорити про вітчизняні тканини, то найкращими вважаються ті, що мають в складі струмопровідні волокна. Дані тканини навіть після багатьох прань власних властивостей не втрачають. Є ще тканини, виготовлені з 100% бавовни, але їх службовий термін значно менше, а антистатичність досягається за допомогою просочень.
  • Спецодяг повинен визначати фірмовий стиль компанії. Вона повинна радувати око і сприяти підняттю настрою працівників. Нанесення логотипів і фірмової символіки, використання декоративних елементів і атрибутики - всі ці можливості знаходяться в арсеналі модельєрів-конструкторів. Логотипи та символіка з легкістю визначають стиль і напрямок діяльності компанії, роблячи її впізнаваною і успішною.