Важливі правила при виборі безпечної дитячої іграшки

Турботливі мамусі і татусі постійно губляться у виборі кращої іграшки для свого чада. І це не дивно, тому що від правильного вибору дитячої іграшки залежить часом безпека самого малюка. Розберемося, на що слід звернути увагу при виборі предметів для дитячих забав.

Як це не сумно звучить, але значна кількість іграшок, що реалізуються сьогодні, є для дітей небезпечними. Погано й те, що в осяжній перспективі навряд чи щось зміниться на краще.

Але є і хороша новина - серед розмаїття поганого товару, можна знайти і хороший, потрібно тільки знати, як, що і де шукати. Відповімо одразу на три запитання - ось посилання купить детские игрушки недорого, саме в інтернет-магазині Mixshop ви зможете придбати яскраві, захоплюючі, і безпечні для здоров'я вашого малюка, при чому по досить приємній ціні!   

А далі кілька найважливіших правил підбору забавок для вашого чада 

Правило «матеріальне» - завжди читайте етикетку

Так ви дізнаєтеся інформацію, де виготовлений цей «шедевр», з якого матеріалу, чи є сертифікат відповідності і якості. Ясна річ, що не всі батьки мають виняткові знання в області хімії. Але є кілька «заборонених елементів», побачивши які на маркуванні гумових або пластикових іграшок, треба бігти з магазину. Це товари з деталями з полівінілхлориду (ПВХ), при цьому, недобросовісні виробники дитячих товарів можуть просто не вказувати в маркуванні на його використання. В цьому випадку можна виходити з того, що пластмаса безпечних видів більш тверда і холодна на дотик.

«Смачне» правило

Завжди пам'ятайте, що малюки до двох років обов'язково спробують іграшку «на смак». Причин цього багато - ріжуться зубки, цікавість, правила його власної гри. При впливі слини покриття яскравопофарбованих відерець, совочков, пірамідок, кубиків, ляльок, динозавриків і інших виробів сучасної хімічної промисловості, розчиняється і потрапляє в організм дитини. До речі, яскравий спектр кольорів досягається завдяки вмісту кадмію в кристалах, який вважається одним з найнебезпечніших і токсичних речовин.

«Ароматне» правило

Не слід нехтувати народним методом - «перевірка якості на ніс». - понюхавши товар, можна відчути різкий запах небезпечних речовин. Дитячі іграшки з підвищеним вмістом фенолів відрізняються різким неприємним запахом, і можуть негативно впливати на спадковість, нирки, печінку, кровотворну функцію. При підвищених концентраціях фенол може призводити навіть до хімічних опіків.

«Вікове» правило

Недорогі іграшки для дітей повинні відповідати віку дитини. Інакше вона швидко втратить до них інтерес і потребує нові. Цей процес може стати нескінченним. Не слід купувати малюкові до року іграшки з довгим волоссям або пір'ям. Також слід побоюватися іграшок з дрібними деталями. При виборі м'якої іграшки (для дітей від року), що говорить або співає, необхідно враховувати, що малюк може злякатися різких звуків, а приємні мелодії або казки його, навпаки, можуть порадувати.

«Чисте» правило

Особливу увагу приділяйте чистоті іграшок. Так, м'які іграшки рекомендується очищати від пилу не менше одного разу на тиждень. При цьому іграшка може оброблятися пилососом, деякі види можна навіть прати (вручну або в режимі делікатного прання в пральній машині). Дитячі іграшки з пластмаси можуть оброблятися розчином з дитячим милом, при цьому деякі вироби можуть стерилізувати кип'яченою водою. Завдяки постійному догляду іграшки будуть завжди відповідати санітарним і гігієнічним нормам і вимогам.