Світові зірки виступлять на багодійному онлайн-концерті для боротьби з коронавірусом

Сьогодні весь світ намагається побороти пандемію COVID-19. І поки багато іменитих брендів і меценатів жертвують значні суми в різні фонди і шиє спецкостюми для медиків, Всесвітня організація охорони здоров'я влаштовує музичний онлайн-фестиваль.

Вашему вниманию отличная музыка разных жанров на CD. Истинные меломаны достойно оценят безупречное качество! 

Отож, ВОЗ спільно з музичним фестивалем Global Citizen організовують онлайн-концерт One World: Together at Home («Один світ: разом вдома»). Він буде транслюватися наживо на найбільших інтернет-майданчиках: Apple Music, Amazon Prime, Alibaba, Facebook, Instagram, LiveXLive, Tencent, TuneIn, Twitch, Twitter і Yahoo і YouTube.

Концерт буде присвячений боротьбі з коронавірусом COVID-19 по всьому світу. Дивитися його можна безкоштовно, але організатори прийматимуть добровільні пожертвування. Всі зібрані кошти підуть на благодійні цілі, в тому числі підтримку хворих, медичних працівників, клінік і вчених, які займаються розробкою вакцини проти COVID-19.

Концерт розпочнеться 18 квітня о 17:00 за тихоокеанським часом або 19 квітня в 03:00 за київським часом. На ньому виступлять Елтон Джон, Леді Гага, Стіві Уандер, Пол Маккартні, Біллі Айлиш, Кріс Мартін, Аланіс, Моріссетт і багато інших зірок. Вести захід будуть Джиммі Феллон, Джиммі Кіммел і Стівен Колберт.

Варто зазначити, що це далеко не перше міроприємство подібного формату. Так, телеканал Fox News і мовна компанія iHeartRadio нещодавно провели благодійний концерт в рамках боротьби з епідемією коронавіруса. Артисти записували виступи в своїх квартирах, щоб розважити нудьгуючих на карантині, вшанувати неоціненний працю медпрацівників і зібрати пожертви для допомоги постраждалим від COVID-19. Ведучим концерту, який пройшов в ефірі Fox News і iHeartRadio ввечері 29 березня, став британський співак Елтон Джон.

«Ми всі разом проводимо час вдома. У тебе є сім'я і близькі, і я теж перебуваю поруч. Ми дбаємо один про одного і робимо все можливе під час цієї кризи, - сказав Елтон Джон у вступній промові. - Зараз багато людей переживають горе, невпевненість і страх. Але дозвольте мені сказати вам, що нас об'єднає все добре, що відбувається в світі. Всі лікарі, медсестри і вчені зараз знаходяться на передовій. Вони є живим доказом того, що більшість супергероїв не носять плащі ».

На безпрецедентному концерті артисти виконали свої найпопулярніші музичні твори. Американська співачка і лауреат п'ятнадцяти нагород «Греммі» Аліша Кіз постала перед глядачами в домашньому одязі і без макіяжу. Дівчина закликала людей пам'ятати, наскільки вони сильні, і присвятила медичним працівникам композицію «Rise Up».

Ведучий пожартував, що не може виступити, тому що знаходиться на карантині без свого рояля, а потім оголосив виступ групи The Backstreet Boys. Продюсери вважали, що у колективу не вийде виступити, оскільки музиканти знаходяться в різних будинках, дотримуючись ізоляцію. Однак кожному з них вдалося виконати свої партії композиції «I Want It That Way» дистанційно.