Еспадрильї - найкраще літнє взуття родом з Каталонії

Влітку, в спекотні дні, еспадрильї дуже актуальні. Це взуття дуже легке, ногам в ньому комфортно. А якщо підійти до створення образів з фантазією, то вийде досить стильний комплект. Не дарма в них навіть світових знаменитостей нерідко можна побачити. Що ж це таке і з чим їх носять?

Ця зручне взуття має гнучку підошву, виконану з канатів і мотузок, а верх виготовляють з натуральних щільних матеріалів. З'явилися еспадрильї аж в XIII столітті, коли селяни робили собі взуття з дешевих і підручних матеріалів, а саме трави esparto, звідси і пішла назва - espardenya. Пізніше еспадрильї поширилися по всій Іспанії і за її межами. У Франції слово змінилося на звичне нам espadrilles, звідки воно і прийшло в англійську та українську мови.

Уже кілька десятків років еспадрильї чоловічі і жіночі стали незамінним супутником літа, як сонячні окуляри і купальник, адже навіть у найспекотніші дні вони дозволяють ногам дихати, завдяки тканинам, з яких виготовлені. В основному це льон, парусина, бавовна і денім. Деякі модні будинки виготовляють брендові еспадрильї зі шкіри та замші. Якщо порівняти це взуття 8 століть тому і з сучасними моделями, то їх не впізнати. Адже зараз зустрічаються еспадрильї на танкетці, високій платформі, з мереживами і стрічками, з відкритим або закритим миском, прикрашені бісером і намистинами.

Еспадрильї: під що носити, щоб виглядати стильно

Іспанське взуття підходить не тільки для жінок, але і для чоловіків. Їх полюбили такі відомі люди як Сальвадор Далі, Ернест Хемінгуей, Пабло Пікассо, Кейт Мідлтон, Джонні Депп, Пенелопа Крус і Райан Гослінг. Легкі штани, денім, комбінезони, шорти, сорочки - далеко не весь список, з чим носити еспадрильї. Практично весь літній одяг підходить до цього взуття.

Іспанські еспадрильї на невеликій танкетці з чимось легким і повітряним, на кшталт сукні та сарафана рекомендують носити дівчатам стилісти. Взуття це універсальне для літнього одягу, єдине, з чим категорично не рекомендується носити - це строгі ділові костюми та вечірні сукні.

Взуваючи еспадрильї, додайте такі лаконічні аксесуари як солом'яний капелюх, легкий шарф, солом'яну сумку, це взуття проста і не вимагає надмірностей, адже воно просте, отож вибирайте лаконічні аксесуари. Головний ворог всього тканинного взуття - вода, носіть його тільки в суху погоду, тоді вони прослужать Вам не одне літо.

Зручно, красиво, практично - це все іспанські еспадрильї. Експериментуйте з образами з цим трендовим взуттям і насолоджуйтеся комфортом! Якщо ви жодного разу не зупиняли свій вибір на еспадрильї, то наступного літа дайте їм шанс. Повірте, вони Вас не розчарують!