У Британії розробили додаток для відстеження контактів заражених коронавірусом

У Британії введуть додаток для відстеження контактів заражених коронавірусом. Він з'явиться вже наступного тижня, але поки його використання добровільне.

Влада Великобританії підтвердила плани по створенню програми, що попереджатиме користувачів про те, що вони недавно перебували в безпосередній близькості від людини, яка може бути зараженою коронавірусом. Міністр охорони здоров'я Меттью Хенкок оголосив про це на щоденному брифінгу для преси, присвяченому пандемії.

Як стало відомо Бі-бі-сі, підрозділ по цифровим інноваціям в сфері охорони здоров'я вже наступного тижня протестує попередню версію програмного забезпечення. Функціонал ПО полягає в тому, що люди, у яких є ознаки коронавируса, і ті, чий тест виявився позитивним, повідомляють про це всередині спеціальної форми. Додаток же автоматично відстежує їхні контакти з іншими людьми. Як пояснив Хенкок, програма розділить всіх користувачів на «зелену», «жовту» і «червону» групи. Якщо користувач повідомить про ознаки коронавіруса, йому присвоять «жовтий статус», а користувачам, які контактували з ним, відправлять пуш-повідомлення.

Якщо медичний тест підтвердить, що користувач дійсно заражений, то його статус зміниться на «червоний». Він і люди, які контактували з ним, повинні дотримуватися строгого карантину і повідомити про це медичні служби.

Щоб уникнути дезінформації про позитивний результат тесту, користувач повинен буде ввести код перевірки, який він отримає разом з результатами аналізів. Користування програмою поки буде добровільним. 

До речі, ефективною формою боротьби з пандемією є дезінфекція від короновіруса, а замовити цю послугу можна в компанії ЧП "Дезснаб" 

Передбачається, що люди, які перехворіли новим коронавірусом, отримують імунітет від нього мінімум на кілька місяців. Однак тривожні повідомлення, що надходять з Південної Кореї змушують у цьому засумніватися.

Південнокорейські лікарі неодноразово відзначали, як пацієнти з негативними аналізами на коронавірус через кілька днів після виписки знову отримували позитивні результати ПЛР-тесту. На кінець минулого тижня було зафіксовано вже 91 такий випадок.

Поки місцеві фахівці з обережністю коментують цю тенденцію, відзначає Business Insider. Можливо, причина не в повторному зараженні, якого всі бояться, а в «реактивації» недолікованої інфекції або помилки при проведенні тестів.

Щоб встановити точну причину того, що відбувається, органи охорони здоров'я Південної Кореї проведуть ретельне епідеміологічне дослідження. Кожен випадок передбачуваного повторного зараження буде вивчений окремо. Дослідженням проблеми також займуться експерти ВООЗ. У ВООЗ, до речі, поки вкрай обережні з висновками щодо імунітету від вірусу у перехворілих.